A A A
Je bent hier > Nieuws > De Schoor sluit samenwerkingsovereenkomst met SBB

Op dinsdag 7 september hebben welzijnsorganisatie De Schoor en SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) een samenwerkingsovereenkomst gesloten om stagiairs van het mbo een goede stageplaats te bieden met perspectief op een mooie loopbaan. De SBB bewaakt de kwaliteit van beroepsopleidingen en werkt samen met het bedrijfsleven aan de aansluiting van het mbo-onderwijs op de arbeidsmarkt. SBB en De Schoor kunnen er samen voor zorgen dat de kwaliteit van de stages goed is en de aansluiting tussen onderwijs en werkveld nog beter op elkaar wordt afgestemd. Corrola Hommen, manager Zorg, Welzijn en Sport bij de SBB zegt: “We zijn blij dat we samen met De Schoor juist de mbo-stages een boost kunnen geven, daar liggen prachtige kansen”. Gerard Boekhoff, directeur-bestuurder van De Schoor beaamt dat en voegt daar aan toe: “Binnen welzijn draait het om mensen. Onze stagiairs zijn zelf vaak Almeerders die in hun stage weer veel kunnen betekenen voor hun stadsgenoten. We leren veel van elkaar.”

 

Grote stageaanbieder
De Schoor hecht veel waarde aan het bieden van stageplaatsen. Stagiairs kunnen bij De Schoor ervaring opdoen in het brede werkterrein van sociaal werk. Stagiairs brengen nieuwe inzichten mee van de opleiding. Een mooie wisselwerking. De Schoor vindt het belangrijk dat jongeren kunnen participeren op de arbeidsmarkt en de kans krijgen hun talenten te ontplooien.
De Schoor is een van de grotere stageaanbieders in Flevoland, zeker in het werkveld sociaal werk. Ter illustratie: in 2020 hebben 168 studenten praktijkervaring op kunnen doen tijdens hun stage op in totaal 27 accommodaties. Ruim 60% daarvan volgde een mbo-opleiding. De Schoor heeft zich ingezet om juist in coronajaar 2020 net zoveel stageplekken te bieden als de jaren ervoor. En dat is gelukt (in 2019 waren er 162 stagiairs). In 2021 verwacht De Schoor deze trend door te kunnen trekken. In 2020 was 48% van de mbo-stagiairs afkomstig van het ROC van Flevoland, gevolgd door het ROC van Amsterdam met 16%.
 Copyright De Schoor 2021