A A A
Je bent hier > Hulp > Welzijn op Recept

Heb je last van lichamelijke klachten, somberheid of stress? Voel je de behoefte om meer te bewegen, gezonder te leven, of wil je meer sociale contacten? Misschien ben je wel op zoek naar nieuwe activiteiten? Welzijn op Recept kan dan iets voor jou zijn! Vraag dan bij je huisarts een doorverwijzing naar Welzijn op Recept.

 

Wat houdt Welzijn op Recept in?

Met Welzijn op Recept geef je je eigen welzijn een krachtige impuls door weer in beweging te komen, zowel letterlijk als figuurlijk. Samen met een welzijnscoach bespreek je waar je behoefte aan hebt en wat je leuk of ontspannend vindt om te doen. De welzijnscoach helpt je hierbij en ondersteunt je in het vinden van sociale contacten en het deelnemen aan activiteiten.

 

Wat kan je van de welzijnscoach verwachten?

De welzijnscoach helpt jou en kijkt samen met jou waar je behoefte aan hebt en wat je wel kunt, ondanks mogelijke beperkingen of belemmeringen. Samen bekijken jullie de mogelijkheden en gaan jullie aan de slag om hier praktisch invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe mensen ontmoeten, een nieuwe of oude hobby oppakken, gezonder leven door meer te gaan bewegen of vrijwilligerswerk te gaan doen. Jouw verhaal en jouw behoeften staan centraal.

 

Hoe werkt het?

 1. Je huisarts bespreekt met jou de mogelijkheden van Welzijn op Recept. Ben je geïnteresseerd? Dan verwijst de huisarts je door naar Welzijn op Recept en informeert de welzijnscoach.
 2. Binnen vijf werkdagen neemt de welzijnscoach contact met je op om een afspraak te maken.
 3. Tijdens een gesprek maken jullie kennis met elkaar en verkennen jullie de mogelijkheden voor activiteiten die bij jou passen.
 4. Je begint met een activiteit, eventueel met hulp van je welzijnscoach.
 5. Na drie maanden bespreek je samen met de welzijnscoach hoe het op dat moment met je gaat.

 

 

Is er een welzijnscoach bij jou in de buurt?

De welzijnscoach werkt vanuit een gezondheidscentrum of huisartsenpraktijk. Op dit moment is Welzijn op Recept beschikbaar voor patiënten van:

 • Gezondheidscentrum De Haak (Almere Haven)
 • Gezondheidscentrum De Spil (Stedenwijk)
 • Gezondheidscentrum Castrovalva (Tussen de Vaarten)
 • Gezondheidscentrum Waterwijk
 • Gezondheidscentrum De Bouwmeester (Almere Buiten)
 • Gezondheidscentrum De Binder (Almere Buiten)

 

Wil je meer weten over Welzijn op Recept? Neem dan contact op met Maaike Vriesema, Kwartiermaker en Welzijnscoach Welzijn op Recept:
06-58719483
mvriesema@deschoor.nl

 Copyright De Schoor 2024