A A A
Je bent hier > Hulp > Ik heb een hulpvraag / Maatschappelijke Ondersteuning SchuldStabilisatie (MOSS)

Heb je problematische schulden waar je zelf niet meer uit denkt te komen? Dan kan Verder Almere je doorsturen naar Maatwerk Ondersteuning Schuld Stabilisatie (OSS). Het team maatwerkers (maatschappelijk werkers gespecialiseerd in geld- en schuldenproblematiek) helpen je hier graag bij.

 

Verder verwijst vooral door naar het Maatwerk OSS als er eerst andere problemen moeten worden opgelost voor je in een schulddienstverleningstraject kunt komen.

 

Als je bij ons het traject in gaat, krijg je te maken met verschillende mensen:

  • de maatwerker is jouw eerste aanspreekpunt
  • een speciaal opgeleide medewerker van Humanitas. De vrijwilliger van Humanitas helpt je bij het in kaart brengen van jouw inkomsten en uitgaven en het op orde brengen van jouw financiële administratie.
  • een sociaal raadsman/vrouw in het Team Ondersteuning SchuldStabilisatie: hij/zij kijkt vooral vanuit juridisch perspectief naar uw financiële situatie. Denk hierbij aan zaken als loonbeslagen, belastingtoeslagen of mogelijke vrijstelling van belasting.

 

Samen maken we een plan van aanpak op om tot stabilisatie van jouw schulden te komen. Jij gaat hier zelf actief mee aan de slag. De maatwerker begeleidt en motiveert jou hierbij. Als het nodig is zoekt de maatwerker samenwerking met bijvoorbeeld de wijkteams of meer gespecialiseerde instellingen op gebied van bijvoorbeeld bewindvoering, verslavingszorg of geestelijke gezondheidszorg.

 

Contact met een maatwerker
Je kunt uitsluitend in contact komen met een maatwerker van Maatwerk OSS via Verder Almere. Het is noodzakelijk dat je ingeschreven staat bij gemeente Almere en beschikt over een geldig legitimatiebewijs.

 

Wil je je aanmelden voor schulddienstverlening bij Verder?

Dat kan tijdens de open inloopuren van de gemeente.

Verder is iedere werkdag telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 036 - 5395950.

 

Voor de website van Verder, klik hier.

 

Menstruatie Uitgifte Punten (MIP) 

In onze buurtcentra kun je terecht voor de Menstruatie Uitgifte Punten. Wil je hier meer over weten? Kijk dan hier.

FIXbrigade

Sinds oktober 2023 is de FIXbrigade Almere gestart, een samenwerking tussen de gemeente Almere, de FIXbrigade Nederland en De Schoor.

 

De ‘FIXbrigade’ is een team van klussers dat kleine energiebesparende klussen in huis uitvoert, zoals radiatorfolie aanbrengen of een waterbesparende douchekop installeren. Zo kunnen de inwoners energie besparen. Dit doet de FIXbrigade bij inwoners in Almere die een huis hebben met energielabel C of lager én in 2022 een energietoeslag hebben ontvangen. Het gaat om inwoners die wonen in een van de volgende wijken: De Gouwen, De Marken, De Meenten, Noorderplassen-Oost, Waterwijk-Midden en Homeruskwartier-Midden.

 

De klussen worden uitgevoerd door een hoofdfixer (leermeester) én een groep vrijwillige fixers. Op dit moment zijn dit asielzoekers die woonachtig zijn op de Markerkant of op het AZC. Door hun werk als fixer doen de asielzoekers meer kluservaring op, leren zij de Nederlandse taal en krijgen ze meer mee van de Nederlandse cultuur en gebruiken. Een win-win voor alle betrokken partijen.Copyright De Schoor 2024