A A A
Je bent hier > Activiteiten > Ik zoek een activiteit / voor beweging & sport

Nieuwe buurtsportteams per 1 januari 2024

 

De gemeente Almere gaat per 1 januari 2024 een wijziging in het sport- en beweeglandschap met betrekking tot het sportbuurtwerk doorvoeren met als doel om het sport- en beweegaanbod in Almere te optimaliseren en beter af te stemmen op de wensen en behoeften van de inwoners. Na een openbare aanbestedingsprocedure is de opdracht ‘Buurtsportteams Almere’ voor de jaren 2024-2026 verstrekt aan Talent in Opleiding voor de gebieden Almere Stad-West en Almere Hout/Haven/Poort en aan Sportimpuls voor Almere Stad-Oost en Almere Buiten.

 

De buurtsportteams zetten zich in om inwoners een plezierige sport- en/of beweegervaring te geven, zodat Almere in uiteindelijk 2040 de gezondste generatie ooit heeft. De teams organiseren, ondersteunen en bieden sport- en beweegactiviteiten aan op basis van wat de mensen nodig hebben en wat de samenleving vraagt.

 

Contactgegevens en verdere informatie over de buurtsportteams zijn te vinden op almere.nl/sport.

 

Dit betekent dat de buurtsportcoaches van De Schoor de komende weken hun activiteiten in Poort, Haven en Stad Oost afronden en per januari 2024 overdragen aan de nieuwe buurtsportteams. Voor vragen kun je tot het eind van het jaar terecht bij de huidige buurtsportcoaches, te bereiken via De Schoor, te. 036-5278500.

 

Heel Almere in beweging!

 

Vanuit ons team Sport geven wij ondersteuning aan sport- en spelactiviteiten op scholen, in wijken en voor sportverenigingen, voor jong en oud. 

 

Dit met als doel om Almeerders nader kennis te laten maken met diverse sporten, hen te motiveren om meer te gaan sporten en bewegen en het voor hen mogelijk te maken zich verder te ontwikkelen in hun sport.

 

Bewegen is belangrijk, ook als je ouder wordt. Bewegen houdt je langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet.

 

Op de hoogte blijven?

 

 

Welke buurtsportcoach is bij mij in de wijk actief?

In het overzicht Buurtsportcoaches vind je de contactgegevens van de (assistent) buurtsportcoaches. Zij maken deel uit van de Buurtsportteams, die verspreid over heel Almere actief zijn.

 

De Buurtsportcoach

  • De buurtsportcoach schakelt met inwoners, sociale wijkteams, professionals en andere maatschappelijke instellingen waar sport en het sociaal domein elkaar raken;
  • organiseert activiteiten, projecten en evenementen voor en met Almeerders;
  • zorgt voor programmering op de playgrounds in samenwerking met lokale sportaanbieders zoals verenigingen en commerciële of informeel georganiseerde sportaanbieders.  

 

De buurtsportcoaches worden ondersteund door assistent buurtsportcoaches, die voornamelijk uitvoering geven aan het sportaanbod.

 

 Copyright De Schoor 2023