Nieuws > Speciaal voor ouderen: Bakkie aan de deur

In deze tijd van afstand bewaren hebben senioren grote behoefte aan contact. Persoonlijke contacten met familie en vrienden staan op een laag pitje en ontmoetingsactiviteiten en dagbestedingen liggen stil. Ook wordt de weekstructuur gemist.

De meeste initiatieven in de stad, zoals optredens en kaartenacties, richten zich op woon-zorgcom- plexen. En dat terwijl 89% van de 75 plussers nog zelfstandig woont. De inschatting is dat de zogenaamde 1,5 meter-maatschappij nog langere tijd zal voortduren.

De ouderenwerkers van De Schoor hebben daarom het project Bakkie aan de deur gestart. Het richt zich op persoonlijk contact met een zelfstandig wonende senior bij de voordeur of in de tuin. De ouderenwerker van De Schoor gaat op afspraak bij de senior langs en neemt zelf koffie en een stoel mee. De stoel wordt buiten bij de voordeur geplaatst of in de voor- of achtertuin. Dit alles uiteraard met inachtneming van de RIVM voorschriften.

   

   Zodat samen koffie drinken en
   persoonlijk contact hebben, laag-
   drempelig en eenvoudig, toch kan!

   Wilt u ook een afspraak voor een
   Bakkie aan de deur of kent u iemand
   die hier behoefte aan heeft?

   Neem dan contact op met De Schoor  
   telefoonnummer 036 527 8500
   of per e-mail info@deschoor.nl© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl