Nieuws > Burendag 2019 in Almere

In het weekend van zaterdag 28 september in 2019 viert Nederland voor de veertiende keer Burendag. Uiteraard doen ook verschillende buurtcentra van De Schoor mee! Lees verder om te zien wat er op vrijdag 27 en zaterdag 28 september zoal te doen is in Almere.

Samen met je buren allerlei activiteiten ondernemen die de buurt leuker maken en buren door heel Nederland nader tot elkaar brengt. Iedere buurt organiseert naar eigen idee activiteiten: van buurtontbijtjes tot zeskampen en schoonmaakacties.

Hieronder de programma's van buurtcentra Amerika, Het Boegbeeld, Cobra, Cartoon, Kolkzicht en De Ruimte. En niet te vergeten het Eilandenfestival wat plaatsvindt bij brede school De Archipel.

Buurtcentrum Meenten & Grienden en buurtcentrum De Draaikolk, hebben het burendagfeest gecombineerd met hun jubileum, respectievelijk 40- en 35-jarig bestaan. Klik hier voor meer informatie. Deze feesten vinden plaats op zaterdag 21 september.

Klik op de afbeeldingen om te vergroten

 

 

 

 

 

 

 


Aanvullende info m.b.t. burendag buurtcentrum Het Boegbeeld 

Rommelmarkt
Deze middag is er een rommelmarkt en voor €5,00 kun je een tafel huren. Geïnteresseerd in een plekje? Stuur dan een mailtje naar bloet-loetoer@deschoor.nl

Wedstrijd taarten bakken!
Wij zijn opzoek naar de allerbeste taartenbakker van literatuurwijk! Ga jij deze uitdaging met ons aan? Neem dan een zelf gebakken taart mee naar de Burendag en lever hem in bij Virginia (zij staat bij de taartentafel). De bewoners zullen de taarten van de deelnemers beoordelen. Aan het einde van de dag zullen wij bekend maken wie de winnaar is! Daar hoort uiteraard ook een prijsje bij! Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een mailtje naar bloet-loetoer@deschoor.nl

Wat is Burendag?
Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar in het vierde weekend van september gevierd.

Op Burendag voeren buren overal in Nederland hun goede ideeën uit eventueel met een bijdrage van van het Oranje Fonds (maximaal € 400,=). Dit jaar willen het Oranje Fonds en Douwe Egberts er een nóg groter succes van maken. Doe jij ook mee? Klik hier voor meer informatieHet is mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je in dit vierde weekend van september Burendag viert.© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl