Op vrijdag 15 november organiseert theater De Glasbak, samen met Comité 30 juni-1 juli Flevoland en Erfgoedhuis Almere, een bijzondere avond rond het thema erfgoed en kolonialisme. Je bent van harte uitgenodigd voor een inspirerend Erfgoedcafé, waarbij de indrukwekkende documentaire ‘Wij slaven van Suriname’ van regisseur Frank Zichem wordt vertoond.
Programma:
De avond start in de grote zaal met een inleiding door Anneke Dalger van Comité 30 juni-1 juli Flevoland . Zij vertelt over Anton de Kom, de Surinaamse antikoloniale schrijver, activist en verzetsheld. De Kom is onder andere bekend van zijn boek Wij slaven van Suriname, waarin hij zich fel uitspreekt tegen racisme, uitbuiting en koloniale overheersing.
Na de inleiding wordt de documentaire vertoond, waarin het levensverhaal van Anton de Kom centraal staat. Deze film werpt een nieuw licht op de geschiedenis van Suriname en biedt een inspirerende kijk op de strijd tegen koloniale onderdrukking.
Na de pauze is er ruimte voor een interactief gesprek over de documentaire en het thema ‘Internationale Solidariteit en Kolonialisme’. Comité 30 juni-1 juli Flevoland begeleidt dit gesprek.
Tijdschema:
• 19:00 uur: Deuren open
• 19:30 uur: Inleiding over Anton de Kom door Anneke Dalger
• 19:50 - 20:45 uur: Documentaire ‘Wij slaven van Suriname’
• 20:45 - 21:05 uur: Pauze
• 21:05 - 21:40 uur: Dialoog over internationale solidariteit en kolonialisme
De toegang is gratis, maar je dient wel van tevoren een kaartje te reserveren via Eventbrite (Theater De Glasbak) of door de QR-code op de flyer te scannen. Het eerste drankje is van het huis!
Voor meer informatie kun je terecht op www.deglasbak-almere.nl.
Terug |