Bekijk deze e-mail in de browser
 
NIEUWSBRIEF AlmerePLUS
september 2023
 

Inhoud

September komt eraan. Kinderen gaan naar school, studenten schuiven in collegebanken. Elk jaar weer een gedoe. Waar wonen zij? Je kunt nog zoveel containers op elkaar stapelen, het blijft behelpen. Dus als je ruimte over hebt en last van woonschaamte, aarzel niet. Word hospita! Klinkt iets gastvrijer dan hospes, maar is hetzelfde. Niet te veel bemoederen of bevaderen, want dat willen studenten niet; daarvoor gingen ze juist uit huis. En mocht je geen zin hebben in jeugdige kamerbewoners, kijk dan eens naar ‘van groot naar beter’. Er wordt steeds meer passends bijgebouwd. Maar vergeet intussen niet te genieten. De muzikale agenda in Almere wordt steeds voller, of ga fietsen door Hout of Haven. Plannen genoeg, er is altijd wel iets om naar uit te kijken.

De AlmerePlus is een maandelijkse nieuwsbrief voor senioren in Almere, samengesteld door senioren. We zijn op zoek naar versterking van de redactie. Vind je het leuk om maandelijks of af en toe verhalen te schrijven, meld je dan aan op almereplus@deschoor.nl. Ook voor nieuws en tips kun je terecht op dit mailadres.  

De regeling ‘Van Groot naar Beter’ gaat ook het komend jaar gewoon verder. Er wordt heel veel gebruik van gemaakt. De regeling komt er kort gezegd op neer dat wie een groot huis heeft (huur of eigendom) en – bijvoorbeeld door leeftijd, gezondheid of veranderde financiële omstandigheden – kleiner wil gaan wonen, met voorrang in aanmerking kan komen voor een kleinere woning, soms in een speciaal woonproject voor senioren. Mensen met een huurwoning krijgen bovendien een tegemoetkoming in de verhuiskosten. Ook voor huurders in de vrije sector kan ‘Van Groot naar Beter’ een uitkomst zijn. Door pensionering of overlijden van een partner kom je soms voor hoge financiële lasten te staan. 

 

‘Het is nog niet helemaal duidelijk of er bij de verlenging van de regeling aanpassingen komen,’ zegt Astrid Visscher, wooncoach van woningbouwcorporatie De Alliantie. ‘Misschien dat de koopwoningen eruit gaan.’ 
Een nieuw element is de clausule ‘van hoog naar laag’, naar het voorbeeld van Amsterdam. Als je op de derde verdieping zit zonder lift, kom je met voorrang in aanmerking voor de regeling. In Almere gaat het dan bijvoorbeeld om appartementen in het Maastrichtkwartier en de Staatsliedenwijk.
‘Essentieel is inschrijving bij Woningnet!’ Astrid Visscher kan het niet genoeg herhalen. ‘Als dat niet op orde is, kom je niet in aanmerking voor een andere woning.’ Inschrijving kost € 20,00 per jaar. Ook de gemeente spoort mensen aan zich in te schrijven. Want al ben je nu gezond, dat kan over tien jaar zomaar anders zijn. En de duur van de inschrijving telt ook mee! Kijk op: https://www.woningnetalmere.nl  
Het spreekt voor zich dat ‘Van Groot naar Beter’ pas kan slagen als er voldoende aanbod is, en dan bij voorkeur in de directe omgeving van de bewoners. Zo zijn behoud van eigen netwerk, winkels, gezondheidscentrum, etc. verzekerd. ‘Bouwen voor de Buurt’ is daarom een bijkomende prioriteit. Zo zijn er al diverse wooncomplexen verrezen in Haven, Poort en Buiten. Eind dit jaar wordt ‘Siltwierde’ in Almere Haven afgerond, met 15 sociale huurwoningen, 23 koopwoningen en een gezondheidscentrum. En begin 2024 komt ‘Leeghwaterhof’ vrij, een complex van 56 zelfstandige woningen aan de Leeghwaterplas, verdeeld over twee gebouwen, speciaal bestemd voor bewoners in Waterwijk. 

 

Weigeren van een woning kan natuurlijk. Maar als je dat twee keer doet, word je als kandidaat een half jaar geblokkeerd. Je inschrijving bij Woningnet blijft wel gewoon bestaan. 
‘Neem daarom eerst een kijkje in de buurt,’ adviseert Astrid Visscher. ‘Zorg dat je keuze weloverwogen is. Want het is waarschijnlijk de laatste keer dat je gaat verhuizen. Als je spijt hebt en je wilt weer weg, wordt het moeilijk, want je bent intussen ook je inschrijving kwijt.’
Astrid Visscher staat met een stand ‘Van Groot naar Beter’ op de AlmerePlusBeurs op 7 oktober in de hal van het Stadhuis. Meer informatie over ‘Van Groot naar Beter’, waaronder ook de hulp die je hiervoor via ‘Wegwijs in Almere’ kunt krijgen, vind je in het informatiepakket van De Schoor.

Win een kamer bij een hospita in de strijd tegen kamernood.
De krapte op de woonmarkt levert soms creatieve acties op. Rond de nieuwe musical comedy De Hospita wordt een gratis studentenkamer voor het aankomend studiejaar weggegeven. Met deze winactie vraagt producent MediaLane Theater aandacht voor het grote kamertekort onder jongeren en de oplossing die hospita’s (of hospites) kunnen bieden in deze woningcrisis. De musical De Hospita, waarin Simone Kleinsma de rol van revuevedette en hospita Madeleine Coutard speelt, is op 11 en 12 november te zien in De Kunstlinie.

 

Er staat weer een nieuw studiejaar voor de deur en duizenden studenten zijn op zoek naar een passende kamer. Dat is de afgelopen jaren alleen maar moeilijker geworden, ook in Almere. Volgens de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting grepen in 2021 ongeveer 26.800 studenten mis. En naar verwachting zal het kamertekort de komende acht jaar verder oplopen tot 44.800. Bijna de helft van de Nederlandse studenten blijft dan ook noodgedwongen thuis wonen. Voor buitenlandse studenten is de situatie nog moeilijker.
Een kamer huren bij een hospita, hospes of gastgezin mag dan misschien een beetje ouderwets klinken, maar het biedt wel een praktische en sociale oplossing voor dit probleem. Niet alleen worden bestaande woningen beter benut, het kan ook helpen tegen eenzaamheid onder ouderen én jongeren. Bijkomende voordelen als je in een groot huis woont: geen last meer van woonschaamte en een aardig ruggensteuntje tegen een hoge energierekening. 

 

In sommige studentensteden wordt al actief campagne gevoerd voor de terugkeer van de hospita. In Nijmegen gingen de universiteit, de hogeschool en de gemeente begin dit jaar een samenwerking aan met Hospihousing, een online platform dat kamerzoekenden en hospita’s koppelt. En met succes. ‘Voor ik het weet heb ik toch weer iemand. Want ik weet hoe hard het nodig is,’ zegt een gelukkige kamerverhuurder in Nijmegen. Ook studentensteden als Wageningen, Delft, Leiden, Rotterdam en Utrecht richten zich op hospita’s. Daar bovenop is er dus nu een promotieactie. In samenwerking met Hospihousing wordt een gratis studentenkamer weggegeven. Studenten uit heel Nederland kunnen zich t/m 1 augustus aanmelden om kans te maken op de gratis kamer via deze link

Almere heeft veel burgers die zich inzetten voor allerlei instellingen en verenigingen in onze stad en daarvoor een lintje verdienen. Voor zo’n officiële onderscheiding moet je voorgedragen worden en dat heeft Dick Hamaker in 2022 gedaan voor huisarts Frans Bollen, een van de eerste huisartsen in Almere Haven en vertrekkend bestuurslid bij de Stichting Hospice Almere. De uitreiking gebeurde toen op de Floriade. 
Een voordracht voor een lintje is geen gemakkelijke zaak. Zonder dat Dick het wist is zijn zoon drie tot vier maanden bezig geweest om zijn vader voor te dragen voor dezelfde onderscheiding. Voordragen gebeurt door een verzoek aan de gemeente met vermelding van alle functies die de beoogde kandidaat voor een lintje heeft verricht en nog steeds zijn of haar energie in steekt. Vervolgens wil de Gemeente ook referenties van verschillende partijen over de activiteiten van de genomineerde. Vroeger kreeg je een lintje als je 40 jaar bij een baas werkte. Tegenwoordig kom je ook in aanmerking als je minimaal twaalf jaar maatschappelijk actief bent als vrijwilliger. 
Als achttienjarige begon Dick al met vrijwilligerswerk door Volksdansles te geven bij een Speeltuinvereniging in Amsterdam waar hij zijn vrouw Elly leerde kennen. Daarna heeft hij 23 jaar lang de minipups (vier en vijf jaar oud) van voetbalclub SV Almere in Almere Haven getraind, waarbij hij spelplezier van de kinderen vooropstelde. Hij was voorzitter van de eerste Montessorischool in Almere Haven en lid van de Raad van Toezicht van Stichting Schouwburg Almere (nu KAF). Eind dit jaar stopt hij na acht jaar als secretaris/penningmeester van de Vereniging Vrienden van het Hospice Almere. En dan zijn er nog veel meer vrijwilligersactiviteiten.

 

Toen de aanvraag door zijn zoon, ook een actieve vrijwilliger, gelukt was, volgde de periode van geheimhouding. Met een geslaagde smoes werd hij meegenomen naar de Kunstlinie. Zijn kleindochter, student aan de Kleinkunstacademie, zou daar een try-out hebben. Zijn vrouw had een colbertje in de tas verstopt om te ruilen voor de trui die hij droeg. De onderscheiding als lid van de Orde van Oranje-Nassau werd opgespeld door Burgemeester Hein van der Loo. Het was een leuke verrassing en het voelde goed om gewaardeerd te worden voor zijn inzet voor het vele vrijwilligerswerk door de jaren heen. Als eerste dacht hij op dat moment aan ‘t Hospice waar momenteel in de vestiging in Almere Stad 90 vrijwilligers actief zijn. 
Almere kan trots zijn op Dick en alle andere vrijwilligers!

Wie dacht dat er helemaal niets meer wordt gedaan aan koersbal, heeft het mis. Samen met Marcel Swart is Jaap Stein in januari 2023 weer begonnen met het gezelschapsspel koersbal voor senioren in Buurtcentrum De Ruimte, Nimfenplein 1, 1363 SV Almere Poort.

Er wordt gespeeld op iedere dinsdagochtend van 09.30 tot 11.30 uur. Na de vakantie - op dinsdag 5 september – wordt er weer gestart. De huidige groep bestaat uit elf personen. Er is nog ruimte voor mensen die zich bij de groep willen aansluiten. 
De kosten zijn € 2,- per keer en dat is inclusief een kop koffie/thee.
Opgeven kan bij Jaap Stein op 06-123 815 50 of via e-mail bij Marcel Swart: mswart@deschoor.nl.

Veel gezinnen zijn op vakantie, verenigingen en clubs hebben een zomerstop. Deze tijd wordt door veel senioren weleens als saai en stil ervaren. Stichting OOPOEH, de organisatie die senioren (OOPOEH´s) koppelt aan een oppashondje in de buurt, zet zich deze zomer extra in om senioren (55+) te matchen aan een oppashond om hen samen van het mooie weer en de lange dagen te laten genieten. Dat doet ze trouwens niet alleen in de zomer. 
Er zijn momenteel 25 Almeerse hondenbaasjes op zoek naar een oppas voor hun hond. De ervaren matchmakers van Stichting OOPOEH staan klaar om 55-plussers te helpen bij het vinden van de perfecte match die aansluit bij hun persoonlijke wensen. Of het nu gaat om wekelijks oppassen of af en toe een dagje, een kleine hond of juist een grote hond, er is voor ieder wat wils! Bij Stichting OOPOEH draait het behalve zomerse gezelligheid, ook om het opbouwen van duurzame relaties tussen OOPOEH, baasje en hond, ook na de zomer. 

 

Zoals Toos (71) die toch wel erg naar een kwispelend vriendje verlangde maar een eigen hond niet zag zitten. Nu geniet ze samen met Puck van het mooie weer: ‘Wat is er nou fijner dan gezellig samen met een wandelmaatje in beweging te zijn? Een hond dwingt je om van die stoel af te komen en naar buiten te gaan. Zo houd je op een leuke manier vervelende ouderdomskwaaltjes binnen de perken.’
Senioren die geïnteresseerd zijn in het vinden van een oppashond kunnen zich kosteloos en vrijblijvend aanmelden op de website van Stichting OOPOEH: https://www.oopoeh.nl/inschrijven/oopoeh/ of bellen naar 020-785 3745.

In een kleine woning in het centrum van Almere-Haven woont Bert Pieters (65). Zijn huis is letterlijk volgestouwd met duizenden boeken, vele grammofoonplaten, een poes en diverse zelfgekweekte planten. ‘Ik heb ze nooit geteld die boeken, maar ik zeg vaak dat ik in een bibliotheek woon. Ik voel me hier prima, boeken zijn heel geduldig en dat ben ik ook.’
Het is dan ook niet zo vreemd dat Bert nog lang niet alle boeken gelezen heeft. Onlangs is hij begonnen in een boek dat al veertig jaar in zijn boekenkast staat. Taal en literatuur zijn z’n grote liefde, maar ook boeken over kunst, muziek en geschiedenis hebben Berts grote interesse. Niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Italiaans, Engels, Duits en Frans. Uit al deze werken leest Bert dagelijks voor op zijn Facebookpagina. Ook in het Italiaans, zijn tweede taal.
Zijn oom was de bekende dichter H.H. ter Balkt, die onder het pseudoniem Habakuk II de Balker vele dichtbundels schreef. Hij won daarvoor onder meer de P.C. Hooftprijs en de Constantijn Huijgensprijs. Bert heeft bijna al zijn werken. Ook de enige roman van hem staat in zijn boekenkast.

 

Bert Pieters werd geboren in Almelo en woonde daarna in Amsterdam, Almere, Swifterbant en sinds 2000 opnieuw in Almere. Hij werkte samen met zijn toenmalige vriendin op een boerderij in Noorwegen, studeerde filosofie en kwam daarna in Rome de vrouw tegen die zijn echtgenote zou worden. Zij kwam in Nederland wonen en samen kregen zij vier kinderen, die allen tweetalig zijn opgevoed. Later is het stel gescheiden. Bert is inmiddels de trotse opa van negen kleinkinderen.
Na een carrière bij de Postbank (inmiddels ING), een financieel bedrijf en verschillende uitzendbureaus belandde hij in de bijstand. ‘Van de gemeente moest ik 24 uur vrijwilligerswerk gaan doen. Dat werd het Voedselloket Almere, VLA. Ik deed de voorlichting, schreef nieuwsbrieven voor klanten en vrijwilligers en vulde de informatieschermen. Ook stond ik bij supermarkten om mensen te vragen boodschappen te schenken. Ik heb met heel veel plezier een jaar of vier bij VLA gewerkt.’
Daarna kwam Bert bij de Participatiefabriek terecht, een gemeentelijk project om mensen in de bijstand te helpen meer kans te maken op betaald werk. Hij volgde een jaar lang cursussen en trainingen in buurtcentrum Het Boegbeeld in Literatuurwijk. ’Daar doe ik nog steeds vrijwilligerswerk. Ik verzorg er bij voorbeeld de Literaire Voorleeswandeling. Daar is Literatuurwijk natuurlijk uitermate geschikt voor. De straten zijn vernoemd naar schrijvers en schrijfsters en dichters en dichteressen. Tijdens de wandelingen vertel ik over hun werk en lees ik ook voor.’
Sinds dit jaar leest Bert voor in De Archipel en wekelijks in de Nieuwe Bibliotheek voor peuters. Een groepje basisschoolleerlingen begeleidt hij daar bij het om de beurt voorlezen. Zo bestrijken zijn (voor)lees activiteiten een zeer uiteenlopende leeftijdsgroep.
In Haven is Bert te bewonderen geweest als kerstman en dit jaar nog als paashaas. In Stad ook een paar keer als Sinterklaas. Hij vindt het allemaal even leuk. Thuis luistert hij graag naar opera's, pop, jazz, rock, punk en oude blues. En vanzelfsprekend leest hij veel. Heel veel. Dan krijgt de kat een liefdevolle aai, de zelfgekweekte planten een goedkeurende blik en Bert ziet met een zuchtje dat het goed is. ‘Ik ben een gelukkig mens.’
De drie komende Literaire Voorleeswandelingen houdt Bert op de zondagen 27 augustus (Proza), 24 september (Kinder- en jeugdliteratuur) en 22 oktober (Poëzie). Verzamelen om 14.00 uur voor Het Boegbeeld (Prozastraat 122, Literatuurwijk), tevens eindpunt om ca 15.30 uur.  Informatie/aanmelding: brpieters@gmail.com

Tijdens de voorleeswandelingen van Bert, zie het artikel hiervoor, zijn er niet alleen straatnaambordjes voor je literaire inspiratie. In Almere staan verspreid over de stad ongeveer 50 kunstwerken, twee hiervan staan in de Literatuurwijk: Het Schrijfkanon van Peter van Zegveld en Berg van Licht van Jan Wolkers.
Toen een deel van de Literatuurwijk werd opgeleverd konden de toekomstige bewoners op initiatief van ‘Het Land der Letteren’ kiezen uit drie verschillende inzendingen. De keuze viel op het Schrijfkanon.
De plaats van Het Schrijfkanon, boven op de geluidswal aan de Hogering, deed Peter denken aan de oude kanonnen aan bijvoorbeeld de rand van de haven van Vlissingen. ‘Zo’n relikwie uit oude tijden vind ik goed passen op die plek, maar ook passend bij de schrijvers uit het verleden.’ Daarom kreeg het kanon aan het uiteinde de vorm van een vulpen. Het beeld is uitgevoerd in brons en staat op een sokkel.
Een leuk weetje is dat de Kunstwacht om diefstal te voorkomen, in opdracht van de gemeente, alle bronzen beelden in Almere van een DNA vloeistof heeft voorzien.
Op 3 oktober 2001 onthulde voormalig burgemeester Hans Ouwerkerk het beeld, dat als thema heeft ‘De pen is machtiger dan het zwaard’.
Het beeld is sinds de onthulling verschillende malen verplaatst. In 2006 werd de geluidswal opgehoogd, het Schrijfkanon werd hoger geplaatst, maar was toen vanuit de wijk minder goed zichtbaar.

 

Tijden het verbreden van de Hogering is het beeld opgeslagen geweest. Sinds november 2022 heeft het een nieuwe plek gekregen in één van de vierkante nissen van het nieuwe Bastion, op de kruising van de Hogering met de Herman Gorterweg.

Helma Ario Soeriowardojo werkt voor de GGD als tandheelkundig preventief medewerker. Haar werkgebied is Flevoland en ze geeft veel voorlichting en informatie over het verbeteren van de mondgezondheid voor alle leeftijden. 
Om de mondgezondheid bij kinderen te verbeteren gaat Helma op bezoek bij basisscholen en geeft voorlichting aan de kinderen over hoe ze het beste hun mond kunnen verzorgen. Daarnaast krijgt ze doorverwijzingen van Jeugdgezondheidszorg. Ook helpt ze wanneer daar kinderen op het spreekuur verschijnen die nog geen tandarts hebben. 

 

Volgens Helma is de mond een van de meest bijzondere onderdelen van ons lichaam, al staan we daar niet altijd bij stil. We gebruiken de mond om te eten en te drinken maar ook om te praten. Daardoor kunnen we leuke contacten hebben met vrienden en familie. Een verzorgde mond maakt je aantrekkelijker. 
Met andere woorden, de mond heeft een groot effect op de kwaliteit van je leven. Het bepaalt hoe de omgeving je ziet en behandelt, ongeacht je leeftijd. Als je niet lekker in je vel zit en je zorgt niet goed voor jezelf, dan zie je dat gelijk terug in de mond. Ook wordt het steeds duidelijker dat een gezonde mond invloed heeft op de algehele gezondheid. 
Slechte mondgezondheid heeft invloed op diverse ziektes, bijvoorbeeld: reuma, diabetes of hart- en vaatziekten. Het kan er zelfs voor zorgen dat je eenzaam wordt. 
Het devies van Helma Ario Soeriowardojo is dan ook: geef je mond de verzorging die het verdient. Poets goed - tweemaal per dag - en ga twee keer per jaar naar de tandarts!
Er kan ook een beroep op haar worden gedaan op momenten, bijeenkomsten en activiteiten, waarbij de mondgezondheid onder de aandacht kan worden gebracht. Dat kan in de vorm van voorlichting aan professionals, maar ze kan ook aanschuiven bij activiteiten van ouderen zoals koffietafels waar ze informatie en materialen over dit onderwerp op een laagdrempelige manier kan bespreken. Neem in dat geval contact met haar op via h.ariosoeriowardojo@ggdflevoland.nl.

Muziek

  1. Jamsessie: Op zondag 3 september is er een all style jamsessie in het Cultuurhuis, Baltimoreplein 106, Almere Buiten. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen, dus kom zingen, breng je eigen instrument mee, of kom gewoon genieten van de muziek. De jamsessie wordt geleid door Michael Ella en zijn muzikale vrienden. Aanvang: 14.00 uur, de entree is gratis.
  2. Klassiek: Op zondag 3 september is in de Bonifatiuskerk (Contrabasweg 239) een concert met de Britse sopraan Olga Adamovitch: “Schat van Italiaanse vocale muziek” Aanvang 15.00 uur. Kosten: € 21,00 incl. een drankje. Op zondag 17 september brengen Kathryn Cok (klavecimbel) en Wouter Verschuren (fagot) – ook in de Bonifatiuskerk - een gevarieerd programma met barokpareltjes van bekende componisten zoals Händel en J.S. Bach, maar ook van minder bekende componisten. Aanvang: 15.00 uur Kosten € 25,00 incl. een drankje. Bij alle entreeprijzen komt € 2,00 reserveringskosten per bestelling.In het Cultuurhuis in Almere Buiten is op zaterdag 9 september om 16.00 uur een concert van de prijswinnaars van de Globe International Piano Competition. Kosten € 17,- inclusief een drankje. 
    Meer klassiek: 9 & 10 sept: Growing Music (Muziekfestival Oosterwold). Liefhebber van klassiek? Kijk dan op de website van NPKA – Nieuw Podium Klassiek Almere: https://www.npka.nl
  3. Blues: In het Cultuurhuis is er op zondag 17 september een blues evenement. Een gezellige middag helemaal in het teken van de blues! De Almeerse band BlueZenjoyment neemt je mee op een muzikale reis vol bekende blues nummers. Dansen met DJ Antoine van Round&Around. Info & tickets: https://cultuurhuisalmere.nl.

Kunst
Tot 1 sept a.s. is in de Goede Rede nog de expositie met schilderijen van Guntar Braaf te zien. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kris Kras door Almere Hout & Haven
Op zaterdag 9 september kan je weer meefietsen met Kris Kras. De route gaat dit keer door Almere Hout langs allerlei bijzondere adresjes, zoals o.a. de zorgbakkerij Almere, archeologische VINDplaats de Bult en kunstenares Puck Kamp. Om 16.30 uur is er in het Eemhuis een concert van het strijkkwartet Woodcraft. De start van de fietstocht is om 12.00 uur bij foodcafé Odin, Goethelaan 163a, waar je je ook kunt  aanmelden tussen 11.00 en 12.00 uur. 
De eerste 200 aanmelders krijgen een stempelkaart en hebben recht op de ‘aanbiedingen’ van de deelnemers. Op zaterdag 16 september gaat Kris Kras Almere door Almere Haven. De start is om 12.00 uur bij Heppie Kookcafe, Markt 68 in Almere Haven. Aanmelden kan hier vanaf 11.00 uur. Het fietsevent ‘Kris Kras door Almere’ wordt al jarenlang georganiseerd door Stichting Art Culture in samenwerking met de gemeente Almere Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van Kris Kras door Almere.
 

WHOP
En voor de muzikale participatie is er nog altijd WHOP ALMERE. Een open podium voor zingen en muziek maken.
WHOP staat voor ‘Wanted Happy Older People. 50+ bewoners van Almere ontmoeten elkaar een keer in de maand om (mee) te zingen en/of hun instrument te bespelen. De WHOP geeft een thema op basis waarvan iedere zanger of muzikant drie liedjes kan kiezen om te zingen of te spelen.
Zaterdag 23 september is het thema ‘Aan het Werk’, zaterdag 28 oktober: Eigen Keuzes, zaterdag 25 november: Protest in Leven, zaterdag 16 december: Liedjes met een Z. Tijd: van 10.00 tot 13.00 uur. 
Buurtcentrum De Inloop, ’s Hertogenboschplein 8, stedenwijk Almere.
Informatie en aanmelding: whopalmeregoespop@telfort.nl.

 

Bijeenkomst Leuker Ouder Worden
Twee bijeenkomsten waarbij je ontdekt dat het eten van een gebakje en het vergroten van jouw vitaliteit prima samengaan. 
Wanneer: Maandag 11 september van 14.30 tot 16.00 uur
Waar: The Greenstory Café, Kerkgracht 41, Almere-Haven
Kosten: Deze bijeenkomsten worden je gratis aangeboden door Senior-Live.
Verder lezen en aanmelden: www.senior-live.nl/leukerouderworden,
of bel naar: 036-7370422.

© De Schoor 2023
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
webmaster@deschoor.nl