Nieuwsbrief De Schoor
Brief aan onze vrijwilligers, 16 maart 2020
Omgaan met coronavirus

 1. Beste Schoorvrijwilligers
 2. Richtlijnen

 


volgende bericht top 1. Beste Schoorvrijwilligers

De veiligheid en gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers tijdens activiteiten is voor ons topprioriteit. Vandaar dit bericht over hoe we omgaan met het coronavirus en wat dit betekent voor alle vrijwilligers werkzaam bij De Schoor.

Sinds gisteren – 15 maart 2020 – zijn nieuwe maatregelingen aangekondigd door de regering om het coronavirus in te dammen. Vanuit De Schoor volgen we de landelijke richtlijnen. Mocht er op basis van nieuwe informatie zaken veranderen, informeren we je komende tijd via de website van De Schoor.
vorige bericht 2. Richtlijnen

Hieronder puntsgewijs de richtlijnen die in ieder geval gelden tot 6 april.

 1. Alle accommodaties van De Schoor zijn gesloten. Er vinden geen activiteiten plaats in de buurtcentra.
 2. Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Ziek uit en neem bij ernstige klachten contact op met je huisarts.
 3. Neem de hygiënemaatregelen die geadviseerd worden zeer ter harte.
 4. Beperk direct contact of het bezoek aan kwetsbare personen (bijvoorbeeld ouderen en personen met verminderde weerstand).
 5. Als je zelf een kwetsbare gezondheid hebt of tot de categorie kwetsbare personen behoort geldt: vermijd direct contact, grote gezelschappen en openbaar vervoer.
 6. Als je voor je vrijwilligerswerk afspraken wil veranderen of afzeggen, neem dan asjeblieft zelf hierover telefonisch contact op. Lukt dit niet of heb je vragen bel dan je contactpersoon bij De Schoor deze helpt je verder.
 7. Als je voor je vrijwilligerswerk regelmatig iemand met een kwetsbare gezondheid bezoekt of bijvoorbeeld boodschappen voor iemand doet, overleg dan (bij voorkeur telefonisch) samen hoe je dit op een verantwoorde wijze kunt doen. Ook hiervoor geldt: vermijd persoonlijk contact. Kom je er niet uit? Meld het bij je contactpersoon bij De Schoor. Dan helpen wij zoeken naar een oplossing.
 8. De Schoor is bereikbaar via de website www.deschoor.nl, per mail (vrijwilligeinzet@deschoor.nl) en telefonisch via je contactpersoon.
 9. Heb je vragen of wil je overleggen met je eigen contactpersoon over wat te doen? Neem gerust contact op per mail of telefoon. Het is voor ons allen een nieuwe situatie en samen weten we meer dan alleen!

Onze vrijwilligers en deelnemers zijn ons dierbaar. Breng daarom jezelf en anderen niet in gevaar en zorg goed voor jezelf. En vertrouw je het niet, neem dan het zekere voor het onzekere. Bij twijfel of vragen neem gerust contact op.

 

Met vriendelijke groet,

 

Medewerkers van De Schoor
© 2020 

Deze digitale nieuwsbrief is een uitgave van De Schoor.

Wie geen prijs stelt op de ontvangst van deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.

Voor meer informatie, mail naar: pr@deschoor.nl