Nieuwsbrief De Schoor
Nieuwsbrief Vrijwilligers
september 2018

 1. Digitale nieuwsbrief blijven ontvangen?
 2. Almere Deze Week: speciaal katern van De Schoor
 3. Volgende week is het Burendag
 4. Opzegging contract Zilveren Kruis Achmea per 2019
 5. Vrijwilligersbeurs
 6. Vrijwilligersacademie Almere
 7. Vrijwilligersbeleid bijna up-to-date
 8. Vrijwilligersvacatures op www.deschoor.nl\vrijwilligers
 9. Vragen?

 


volgende bericht top 1. Digitale nieuwsbrief blijven ontvangen?


Ook in de toekomst willen we u informeren via deze digitale nieuwsbrief. Van enkele vrijwilligers hebben we geen e-mailadres of is het e-mailadres niet meer in gebruik. Zij ontvangen een papieren versie met verzoek hun gegevens digitaal aan te leveren zodat ze in de toekomst wel de digitale nieuwsbrief kunnen ontvangen.
Heeft u wijzigingen in uw persoonlijke gegevens en wilt u deze nieuwsbrief blijven ontvangen? Vult u dan dit formulier in: www.deschoor.nl/vrijwilligersformulier (klik op de link om te openen).

In dit formulier vragen wij u in het kader van de privacywet (AVG, mei 2018) tevens uw toestemming voor het toesturen van onze nieuwsbrief.
volgende bericht vorige bericht 2. Almere Deze Week: speciaal katern van De Schoor


Op 18 september verschijnt in huis-aan-huisblad Almere Deze Week een middenkatern van 4 pagina’s met volop informatie over komend seizoen. We laten graag zien wat De Schoor met hulp van u en vele andere Schoorvrijwilligers doet voor de stad en welke betekenis dit heeft voor Almeerders. Wat we doen, lijkt zo gewoon, maar is niet vanzelfsprekend! 
volgende bericht vorige bericht 3. Volgende week is het Burendag


Op zaterdag 22 september 2018 viert Nederland voor de dertiende keer Burendag. Dit is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen met je buren en de buurt viert op de vierde zaterdag in september. Er worden samen allerlei activiteiten georganiseerd die de buurt leuker maken en de bewoners nader tot elkaar brengen. Voorgaande jaren was het steeds een groot nationaal feest; in 2015 deden bijna 1 miljoen mensen mee!

Ook dit jaar is er weer van alles te doen in de diverse buurtcentra van De Schoor. Op de website staat een overzicht van de agenda op de verschillende locaties. Burendag wordt door sommige buurten in Almere niet op zaterdag gevierd maar op vrijdag (De Cartoon in Almere Buiten) of zondag (Draaikolk in Waterwijk).

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Het is helaas niet meer mogelijk om als buurt een aanvraag in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren. Activiteiten kunnen nog wel worden aangemeld! Meer informatie zie https://www.burendag.nl/over-burendag
volgende bericht vorige bericht 4. Opzegging contract Zilveren Kruis Achmea per 2019


Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea heeft besloten de overeenkomst voor collectieve zorgverzekeringen met Sociaal Werk Nederland op te zeggen. Vrijwilligers van De Schoor die de afgelopen jaren van deze collectieve verzekering gebruik hebben gemaakt kunnen dat helaas niet meer doen per 1 januari 2019.
volgende bericht vorige bericht 5. Vrijwilligersbeurs


Op 18 oktober organiseert de VMCA  De Almere Doet –Vrijwilligersbeurs. Tijdens de vrijwilligersbeurs laten we ook het vrijwilligerswerk van De Schoor zien en leggen we contact met mogelijke nieuwe vrijwilligers. De beurs is doorlopend en vindt deels tegelijkertijd plaats met de ook op die dag georganiseerde workshops van de open avond van de vrijwilligersacademie.

Locatie: Windesheim: Vrijwilligersbeurs 18.30 – 21.00 uur & Vrijwilligersacademie 20.00 – 22.00 uur. Voor meer informatie of inschrijvingen voor de workshops op de open avond zie: https://www.vrijwilligersacademie-almere.nl/product/open-avond-vrijwilligersacademie/

 
volgende bericht vorige bericht 6. Vrijwilligersacademie Almere


De Vrijwilligersacademie Almere biedt trainingen aan alle vrijwilligers van Almeerse vrijwilligersorganisaties. Een kleine greep uit het aanbod: 

 • Workshop Kinder-EHBO, 28 september
 • Bewust opkomen voor jezelf, 2 oktober
 • ABCD voor actieve bewoners, 3 oktober
 • Masterclass ‘Echt helpen bij eenzaamheid’, 4 oktober

Kijk voor meer informatie op de website www.vrijwilligersacademie-almere.nl.

Aan sommige trainingen of workshops zijn kosten verbonden.

 
volgende bericht vorige bericht 7. Vrijwilligersbeleid bijna up-to-date


Een nieuwe versie van het vrijwilligersbeleid van De Schoor is in de maak en binnenkort op de website te vinden in de vorm van een vrijwilligersgids met handige en praktische informatie.
volgende bericht vorige bericht 8. Vrijwilligersvacatures op www.deschoor.nl\vrijwilligers


Op de website van De Schoor is een aparte rubriek speciaal voor vrijwilligers. U vindt er ook een overzicht van recente vrijwilligersvacatures. Belangstelling? Neem dan een kijkje in deze rubriek!

Vrijwilligersvacatures
vorige bericht 9. Vragen?


Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij De Schoor. Hij of zij staat u graag te woord.
© 2018 

Deze digitale nieuwsbrief is een uitgave van De Schoor.

Wie geen prijs stelt op de ontvangst van deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.

Voor meer informatie, mail naar: pr@deschoor.nl