Nieuwsbrief De Schoor
Nieuwsbrief Vrijwilligers
november 2017

 1. Decemberpost van De Schoor. Let op: ook uw kerstattentie zit erin!
 2. Dag van de Vrijwilliger op 7 december
 3. Gemeente Almere zet 7 december 3 projecten extra in het zonnetje
 4. Interesse in ander vrijwilligerswerk?
 5. Scholing via Vrijwilligersacademie Almere
 6. Privacy

 


volgende bericht top 1. Decemberpost van De Schoor. Let op: ook uw kerstattentie zit erin!


Het jaar 2017 is alweer bijna voorbij. Vanuit De Schoor bedanken we u graag voor uw inzet dit jaar. Ruim 1.000 Schoorvrijwilligers doen vrijwilligerswerk in de hele stad en helpen daarbij mee Almere weer wat mooier te maken! We komen u op allerlei plekken tegen in de vele wijken: als gastheer/gastvrouw in het buurtcentrum, als buurtbemiddelaar, als begeleider van een activiteit, als maatje voor een kwetsbare jongere en nog veel meer. Veel dank daarvoor!

In december ontvangt u per post of via uw contactpersoon een envelop met daarin:
- uw kerstattentie en
- het Schoormagazine nummer 4.

Dit magazine geeft een mooi beeld van welzijn in Almere. In deze uitgave vindt u onder andere een handige uitneembare poster met een overzicht van alle activiteiten iin en adressen van de buurtcentra. Daarnaast leest u mooie interviews over onder andere gezond leven en meedoen in Almere. Ook is er aandacht voor de Buurtkamers die de komende maanden in alle buurtcentra geopend worden en waar u terecht kunt voor ontmoeting en het organiseren van activiteiten. Kortom: een aanrader om te lezen!

Ook als u op meerdere plekken vrijwilligerswerk doet voor De Schoor ontvangt u 1x de envelop met kerstattentie. Deze krijgt u dan via één van uw contactpersonen of per post. Na 14 december kunt u de envelop per post verwachten.

 
volgende bericht vorige bericht 2. Dag van de Vrijwilliger op 7 december


Ieder jaar staat 7 december in het teken van vrijwilligerswerk. Voor ons een mooi moment om samen met de wijkteams de meer dan 1.000 vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. In de verschillende buurtcentra van De Schoor organiseren we voor u een ‘ontmoeting met iets lekkers’. Komt u ook?

Als vrijwilliger bent u op deze dag van harte welkom:

Amerika

Henry Stanleystraat 1

19.00 - 21.00 uur

De Bazuin

Luitstraat 1

10.00 – 12.00 uur

De Cartoon

Gerrit Th. Rothmanlaan 28

19.00 - 20.30 uur

Cobra

Hildo Kropstraat 6-8

14.00 – 16.00 uur

Corrosia

Markt 39

16.00 – 17.00 uur

De Draaikolk

Lekstraat 2

15.00 – 16.30 uur

Evenaarhuis

Sumatraweg 352

17.30 – 19.00 uur

Filmwijkcentrum

Walt Disneyplantsoen 76/78

10.00 – 12.00 uur

Het Forum

Haasweg 11

10.00 – 11.30 uur

De Glasbak (op 5-12)

Lierstraat 21

14.00 – 15.30 uur

De Inloop

’s Hertogenboschplein 8

10.00 – 12.00 uur

Kolkzicht

Klokkeluiderstraat 57

13.30 – 15.00 uur

Meenten & Grienden

Jaagmeent 189

10.00 – 11.30 uur

Parkwijk

Haagbeukweg 42

10.00 – 11.30 uur

De Wieken

Wipmolenweg 54a

10.00 – 12.00 uur


 
volgende bericht vorige bericht 3. Gemeente Almere zet 7 december 3 projecten extra in het zonnetje


Gemeente Almere zet op 7 december 3 vrijwilligersprojecten extra in het zonnetje. Deze projecten worden landelijk voorgedragen voor de prijs ‘Meer dan handen’.
Vanuit De Schoor dragen we deze keer De GedachtenKamer voor.
De GedachtenKamer is een laagdrempelige inloopactiviteit voor kwetsbare ouderen met geheugenklachten, dementie en hun mantelzorgers. Zij kunnen bij de GedachtenKamer terecht voor contacten, activiteiten, emotionele steun, informatie en advies. De vrijwilligers kijken samen met de deelnemers waar behoefte aan is en bepalen gezamenlijk wat zij dat dagdeel gaan doen. Bij de activiteiten staat de eigen vraag en behoefte centraal en is deze afgestemd op de eigen mogelijkheden. Op 7 december weten we welke vrijwilligersprojecten door de gemeente Almere voorgedragen zullen worden!
volgende bericht vorige bericht 4. Interesse in ander vrijwilligerswerk?


Wilt u meer of ander vrijwilligerswerk bij De Schoor doen? Dat kan!

Zo zoeken we op dit moment:

 • Iemand die op vrijwillige basis Franse conversatie wil geven aan een groepje bewoners.   Tijd en locatie in overleg te bepalen. ​ 
  Meer informatie: initiatievenbureau@deschoor.nl.
 • voor Buurtcentrum De Wieken in de Molenbuurt in Almere Buiten een vrijwilliger voor het naai-atelier op woensdagochtend. We zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om haar kennis over te dragen aan anderen.
  Meer informatie: sociaal beheerder Ron van Dijk op 036-5320659 (maandag tot en met donderdag in de ochtenden) of per mail op vandijk@deschoor.nl.
 • voor het samenwerkingsproject Samen sterk in vrijwilligerswerk zijn we op zoek naar vrijwillige coaches die vrijwilligers met een beperking, wonend in Almere, kunnen ondersteunen. Deze vrijwilligers worden weer ondersteund door Stichting MEE.
 • buurtbemiddelaars. In het Schoormagazine staat een artikel over (20 jaar) Buurtbemiddeling!
 • .....en nog veel meer!

Bespreek de mogelijkheden met uw contactpersoon. En kijk zeker ook even op https://www.deschoor.nl/html/index.php?paginaID=4235 voor de diverse vacatures.

Mooi Zo Goed Zo, onderdeel van De Schoor, en stichting Huis van Klaasje hebben de handen in een geslagen om een Sinterklaasfeestje mogelijk te maken voor kinderen met een (meervoudige) beperking. Wilt u helpen bij het organiseren van dit feest op 5 december neem dan contact op met Wilma Riphagen, mobiel: 06-43038658 of info@hethuisvanklaasje.nl
volgende bericht vorige bericht 5. Scholing via Vrijwilligersacademie Almere


De Vrijwilligersacademie is er voor alle vrijwilligers in Almere, dus ook voor u!

Kijk voor het aanbod op: http://www.vrijwilligersacademie-almere.nl 

Zo’n 30 Schoorvrijwilligers waren in oktober aanwezig op de open avond van de Vrijwilligersacademie. Momenteel kunt u bijvoorbeeld gratis de online training Empowerment volgen.
vorige bericht 6. Privacy


Bij De Schoor, zowel voor medewerkers als vrijwilligers, is zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens (privacy) belangrijk. Vanaf mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Organisaties die persoonsgegevens verwerken, dus ook De Schoor, krijgen dan meer verplichtingen. Een Schoorwerkgroep is bezig om dit goed en zorgvuldig voor te bereiden. 
We houden u op de hoogte!
© 2017 

Deze digitale nieuwsbrief is een uitgave van De Schoor.

Wie geen prijs stelt op de ontvangst van deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.

Voor meer informatie, mail naar: pr@deschoor.nl