Nieuwsbrief De Schoor
Nieuwsbrief Vrijwilligers
mei 2017

  1. Post van De Schoor: het Schoormagazine!
  2. Kent u het wijkteam bij u in de buurt?
  3. Vakantieactiviteiten in aantocht
  4. Vrijwilligersacademie Almere: voor alle vrijwilligers. Dus ook voor u!

 


volgende bericht top 1. Post van De Schoor: het Schoormagazine!


Half mei ontvangt u per post de nieuwste editie van ons Schoormagazine met o.a. cijfers en  hoogtepunten uit 2016 en veel inspirerende interviews. Evenals in 2015 zijn ook in 2016 meer dan 1.000 vrijwilligers actief geweest vanuit De Schoor. U doet vrijwilligerswerk in de hele stad en helpt daarbij mee Almere weer wat mooier te maken! We komen u tegen in de vele wijken als gastheer/gastvrouw in het buurtcentrum, als buurtbemiddelaar, als begeleider van een activiteit, als maatje voor een kwetsbare jongere, en nog veel meer. Veel dank daarvoor.

Wilt u weten wat er nog meer gebeurt bij De Schoor? Naast het Schoormagazine bevat de website www.deschoor.nl het laatste nieuws.

 
volgende bericht vorige bericht 2. Kent u het wijkteam bij u in de buurt?


Sinds twee jaar zijn in Almere 16 wijkteams actief. De wijkteams zijn er voor inwoners van Almere die hulp en ondersteuning nodig hebben, óf die juist iets voor een ander willen doen.
Het wijkteam bestaat uit wijkwerkers die specialist zijn op veel verschillende gebieden. Ze brengen bewoners bij elkaar en wijzen hen weg naar passende oplossingen. Als het nodig is, schakelen ze professionele hulp in. Inwoners staan er dus niet alleen voor.
Er is altijd een wijkteam in de buurt. Eén aanspreekpunt in de wijk, voor vragen én ideeën! Kijk op www.wijkteamsalmere.nl voor contactgegevens van het wijkteam bij u in de buurt.
Stel, u maakt zich zorgen of het wel goed gaat met een buurtgenoot. U kunt hem/haar altijd attenderen op het wijkteam. Natuurlijk kunt u uw zorgen ook altijd bespreken met uw contactpersoon binnen De Schoor.
volgende bericht vorige bericht 3. Vakantieactiviteiten in aantocht

 

De zomervakantie nadert al snel en dan gaan veel Almeerders er een paar weken tussenuit. Dan geldt echter niet voor iedereen. Vandaar dat De Schoor allerlei vakantieactiviteiten organiseert voor kinderen, jongeren en ouderen. Vaak samen met een groot aantal vrijwilligers. Het vakantieprogramma is vanaf medio juni te vinden op www.deschoor.nl

De Schoor werkt ook samen met Kindervakantieland om kinderen die niet op vakantie kunnen toch een onbezorgde en heerlijke week te bezorgen. Er zijn nog plaatsen vrij. Meer informatie biedt Els Spraakman, teamleider Kinderwerk, spraakman@deschoor.nl.
vorige bericht 4. Vrijwilligersacademie Almere: voor alle vrijwilligers. Dus ook voor u!

 

Kijk regelmatig op http://www.vrijwilligersacademie-almere.nl of, nog handiger, meld u aan voor de nieuwsbrief.
Wist u dat u gratis kunt deelnemen aan de online training Goed omgaan met dementie?
Voor jongeren die wel eens wat voor een ander willen doen is er de gratis "Ik Ben Geweldig Test"! Deze digitale test bestaat uit 20 vragen. Na deze test weet je als jongere waar je goed in bent en wat je het liefste zou doen.
Een aantal cursussen is gratis, voor sommige cursussen geldt een bijdrage. De workshop Basisgebruik tablet en/of smartphone kost bijvoorbeeld 15 euro. 
© 2017 

Deze digitale nieuwsbrief is een uitgave van De Schoor.

Wie geen prijs stelt op de ontvangst van deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.

Voor meer informatie, mail naar: pr@deschoor.nl