Nieuwsbrief De Schoor
Nieuwsbrief Vrouw&Wijzer
20 maart 2017

 1. Inleiding
 2. Internationale Vrouwendag
 3. Actiegericht Ondernemen
 4. Empowerment training voor NT2
 5. Week van het Geld
 6. Ken je Kracht! Almere Poort
 7. Omgaan met baanverlies
 8. CV Inloopspreekuur
 9. Ken je Recht!
 10. Werk en Zorg: hoe doe je dat?
 11. Training Financieel Geluk(t)
 12. Gevraagd: Vrijwillige Assistent Kok voor KinderResto
 13. Colofon

 


Inleiding

 

Beste geïnteresseerde in Vrouw&Wijzer,


Op zaterdag 11 maart jl. heeft Vrouw&Wijzer Internationale Vrouwendag gevierd.  Een impressie en hoe deze dag is verlopen lees je verderop in deze nieuwsbrief.


In de komende maanden starten diverse workshops en trainingen. Hierbij weer een overzicht van de maanden maart en april. Mocht je hieraan deel willen nemen meld je aan via de website www.vrouwenwijzeralmere.nl of neem contact op met Vrouw&Wijzer, vrouwenwijzer@deschoor.nl, 06-53797389. 


Weet je iemand voor wie dit interessant is, stuur deze nieuwsbrief door.


Veel leesplezier!


Jennifer Daal, Nancy Schinkel, Kinke Miedema
Vrouw&Wijzer

 

volgende bericht top


Internationale Vrouwendag

 

Op 11 maart hebben wij Internationale Vrouwendag gevierd in Buurtcentrum Parkwijk, samen met zo'n 175 vrouwen en een paar mannen.

 

Thema was 'Vrouwen en economische zelfstandigheid'.  Monique van de Wakker, directeur private banking van de Rabobank, heeft de dag geopend met een inspirerende toespraak. 

 

Er werd veel gepraat en gelachen, geluisterd naar de sprekers, de stands werden bezocht, er werd veel genetwerkt, heerlijke hapjes uitgedeeld, geluisterd en meegezongen met de muziek. De verschillende workshops, werden goed bezocht. 

 

Caroline in 't Veld heeft aan het eind een zelfgemaakt lied gezongen, samen met Erna Eugster en onder begeleiding van Johan Fransen. De tekst bestond uit een impressie van de hele dag. 

 

Een aantal bezoekers, die deze dag hebben bezocht, hebben zich inmiddels ook aangemeld voor workshops en trainingen, niet alleen bij  Vrouw&Wijzer, maar ook bij andere trainers.

 

Kortom een goede, positieve, welbestede dag met vrouwen power.

 

 

 

volgende bericht vorige bericht


Actiegericht Ondernemen

 

LET OP. Training is maandag 20 maart gestart. Je kan nog meedoen!

 

Wat?
Een praktische training waarin je alles leert over succesvol ondernemerschap. Hoe zet je de eerste stappen richting een eigen bedrijf? Of hoe blaas je een noodlijdend bedrijf weer nieuw leven in? Hoe vertaal je jouw inspirerende idee in een professioneel bedrijfsplan en hoe schrijf je dat eigenlijk? Hoe ontdek je waar je doelgroep zit? En hoe bereik je die on- en offline? Hoe moet je netwerken en hoe vergroot je de zichtbaarheid van je bedrijf? En wat komt er allemaal op je af op financieel en administratief gebied? Je leert het allemaal tijdens deze training.

 

Voor wie
Als je weet wat je wilt en altijd al hebt gedroomd van een eigen bedrijf. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan? Wat is er allemaal voor nodig om ondernemer te zijn en hoe behaal je succes? Of misschien heb je al een eigen bedrijf maar slaag je er nog niet in om een inkomen te verwerven. Leer tijdens deze training hoe jij meer winst uit je bedrijf haalt. 

 

Duur en kosten
De training bestaat uit tien bijeenkomsten van drie uur en kost 50 euro. Schaf ook een trainingsmap aan ter waarde van 25 euro.

 

Meer weten? Klik hier

Gestart maandag 20 maart 2017

Je kan je nog aanmelden!

 

volgende bericht vorige bericht


Empowerment training voor NT2

 

Wat?

Deze Empowerment training NT2 is speciaal voor vrouwen met een niet-Nederlandse achtergrond met het instroomtaalniveau B1. Volg deze training en geef ook een boost aan je zelfvertrouwen. Ontdek je eigen kracht en stel samen met jouw trainer een plan op. Zo stippel jij jouw persoonlijke route uit naar vrijwilligerswerk, een opleiding, het ondernemerschap of een betaalde baan op een manier die precies bij jou past.

 

Voor wie?

•    Als je een niet-Nederlandse achtergrond hebt en Nederlands beheerst op niveau B1.

•    Als je graag weer iets buiten de deur wilt doen.

•    Graag ontdekt wat je nu echt wilt en hoe je dat aanpakt.

•    Wilt leren wat jouw talenten en kwaliteiten zijn.

•    En wat je valkuilen en leerpunten zijn.

 

In samenwerking met jouw trainer maak je via de snelste route jouw persoonlijke dromen waar.

 

Duur en kosten

De training bestaat uit tien bijeenkomsten van drie uur en kost 50 euro.  

Meer weten? Klik hier

Start woensdag 29 maart

van 9.15-11.30 uur

volgende bericht vorige bericht


Week van het Geld

 

Wat & Voor Wie?
Wil je beter inzicht krijgen in je financiën? Wat betekent geld voor jou en welke emoties spelen hierbij een rol? Hoe kan het wijkteam je helpen met je vragen en zorgen over geld?

 

Op donderdag 30 maart organiseren het Wijkteam Parkwijk en Vrouw&Wijzer in de Week van het Geld een gezellige en informatieve ochtend over geld. 
Woon je in Almere en wil je meer weten over geld? Kom langs en laat je informeren. De koffie staat voor je klaar!

 

Waar & wanneer?
Donderdag 30 maart 2017 van 09:30 tot 12:30
Buurtcentrum Parkwijk, Haagbeukweg 42

 

Programma

09:30 Het Wijkteam: wat doen we voor jou?
10:00 Interactieve bijeenkomst Financieel Geluk(t)
          door Sylvia de Leeuw van Administratiekantoor Dasos
11:30 Introductie Uitkomen met je Inkomen
          door AKA

Donderdag 30 maart

van 9.30-12.30 uur

 

volgende bericht vorige bericht


Ken je Kracht! Almere Poort

 

Wat? 
Een training waarin je leert over kwaliteiten, communicatie, timemanagement en manieren om te ontspannen. Je wisselt ervaringen uit met andere vrouwen en leert problemen aan te pakken. Je maakt een stappenplan om je doelen te verwezenlijken.
Na de training heb je op een rijtje wat je kan, wat je wilt en wat je daarvoor nodig hebt. Je hebt een aantal buurtgenoten leren kennen die in een soortgelijke situatie zitten en je kunt beter met je tijd en je energie omgaan.  

 

Voor wie? 
Wil jij het gevoel hebben dat je de drukte aan kunt? Keuzes maken en prioriteiten stellen die voor jou en je omgeving belangrijk zijn? Wil je graag meer vrouwen uit de buurt leren kennen en om hulp kunnen vragen wanneer dit nodig is? Dan is deze training echt iets voor jou!

 

Deze training is voor vrouwen vanaf 20 jaar die wonen in Almere Poort of Literatuurwijk.

 

Duur en kosten
Deze training bestaat uit 8 ochtenden van 09:15 tot 11:30 en wordt gehouden in Buurtcentrum De Ruimte, Nimfenplein 1 in Almere Poort.
De training kost 50 Euro.

 

Meer informatie? Klik hier

Start dinsdag 4 april

van 9.15-11.30 uur

volgende bericht vorige bericht


Omgaan met baanverlies

Bij baanverlies komen veel mensen in een achtbaan van emoties, angsten en nare gedachten terecht. Het is een hele kunst om in deze lastige periode goed voor jezelf te zorgen en te herontdekken wat je kan en wil.

 

Ik ben Janske van Eersel, psycholoog en onderzoeker. Na mijn eigen ontslag ben ik me verder gaan verdiepen naar de impact van baanverlies. Ik wil graag snappen hoe het komt dat de ene persoon vastloopt en het de ander nauwelijks lijkt te raken. En nog belangrijker wat nodig is om weer in beweging te kunnen komen, om weer met vertrouwen naar de toekomst te kunnen kijken.

 

In de workshop ‘Omgaan met baanverlies’ verbinden we theorie en praktijk. Ik bespreek twee modellen die je helpen om milder naar jezelf te kijken en goed voor jezelf te zorgen in deze pittige periode. Daarnaast wisselen we verhalen uit, is er veel ruimte voor interactie en vragen en geef ik je praktische tips en handvatten over omgaan met het verlies van je baan.

 

Meer weten? Klik hier

Donderdag 6 april

van 9.30-12.00 uur

volgende bericht vorige bericht


CV Inloopspreekuur

 

Wat? 

Als je succesvol wil solliciteren is een goed en foutloos cv onmisbaar. Een cv dat laat zien wat je sterke punten en kwaliteiten zijn. Een cv om trots op te zijn

  

Voor wie?

Vind je het lastig om zelf een goed en foutloos cv te maken? Heb je vragen over hoe je zo goed mogelijk je kwaliteiten kan laten zien? Of worstel je met een 'cv-gat'? Dan kan Carla je helpen!

 

Duur en kosten

De cv check is gratis en op afspraak via actiefcv@outlook.com of via vrouwenwijzer@deschoor.nl.

 

Waar?
Buurtcentrum Filmwijk, Walt Disneyplantsoen 76 Almere

 

Eerstvolgende is op maandag 10 april 
van 10.00-12.00

volgende bericht vorige bericht


Ken je Recht!

Wat? 
Weet jij wat het verschil is tussen trouwen en samenwonen? Wat zijn je rechten en plichten als je gaat scheiden en welke gevolgen heeft dit financieel voor jou? En wat als er kinderen in het spel zijn? Waar moet je beginnen en welke stappen moet je zetten?

 

Voor wie? 
Denk je erover om te gaan trouwen of samenwonen? Heb je een kinderwens en wil je weten hoe het zit met voogdij? Of denk je erover te gaan scheiden? Misschien ben je al een tijdje gescheiden, maar lopen de problemen op die nog te maken hebben met de scheiding. Dan is deze workshop echt iets voor jou!

 

Duur en kosten
De workshop bestaat uit 1 bijeenkomst en is gratis

 

Meer weten? Klik hier

Woensdag 19 april 
van 09.30-12.00 

volgende bericht vorige bericht


Werk en Zorg: hoe doe je dat?

 

Wat? 
Een workshop over het combineren van rollen & taken die je in je leven vervult. Hoe doe je dat en hoe ga je daarmee om? 

 

Voor wie? 
Wil jij ook beter met je tijd omgaan? Leren hoe je voor je gezin kan zorgen en ook kan werken? Wil je graag het gevoel hebben dat je alles beter onder controle hebt? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

 

Duur en kosten
De workshop bestaat uit 1 bijeenkomst en kost 7,50 Euro

 

Meer weten? Klik hier

Donderdag 20 april
van 09.30-11.30 uur

volgende bericht vorige bericht


Training Financieel Geluk(t)

Vanuit het wijkteam Literatuurwijk en Noorderplassen

 

Ben je op zoek naar hulp bij het overzichtelijk maken van je administratie en financiën? En wil je leren omgaan met de emoties die daarbij komen kijken? Of wil je van de stapels papieren af en rust in je hoofd? Wij kunnen je daarbij helpen tijdens de training Financieel Geluk(t). 


    
Onderwerpen die wij behandelen 
•    Budgetteren kun je leren
•    Welke financiële kansen laat je liggen?
•    Inzicht in je uitgaven en waarop kun je bezuinigen?
•    Waar wil je staan binnen een jaar?
•    Zelfverzekerder worden
•    De nut en noodzaak van een geordend huis
•    Beginnen met ontspannen kan al met een paar tellen per dag! met ons op. 

 

Aanmelden
Meld je nu aan bij Silvia Morren via 06-13298712 of per e-mail smorren@almere.nl. Heb je nog vragen? Bel dan gerust. 


Voor de exacte data en waar deze training start kijk je op Dasos: www.dasos.nl. 
Tijdens tien bijeenkomsten ga je actief aan de slag en krijg je tips, trucs, ideeën, werkmateriaal en praktische informatie. De bijdrage die we vragen is € 10,- voor de hele training, hierbij is het werkmateriaal en koffie of thee inbegrepen. Levert dit een belemmering voor jou op? Neem dan contact met ons op.


De training wordt gegeven door Sylvia de Leeuw van Administratiekantoor Dasos

volgende bericht vorige bericht


Gevraagd: Vrijwillige Assistent Kok voor KinderResto

Ons KinderResto Almere is erop gericht om kinderen te helpen, zodat zij beter aan kunnen sluiten bij de maatschappij. Hiertoe richten we ons op de kinderen als deelnemer en natuurlijk mogen zij de ouders ook meenemen naar het Resto.


Jij bent overtuigd van het belang en de waarden van onze organisatie en weet dit op een enthousiasmerende wijze te vertalen naar de praktijk.

Wij bieden:
•    Een gezellige, ambitieuze werkomgeving met vrijwilligers en professionals;
•    Een kans om jezelf te ontwikkelen en je netwerk uit te breiden;
•    Een reiskostenvergoeding, geen vrijwilligersvergoeding.


Vaardigheden:
Wij zoeken: Een zelfstandig, resultaatgericht, actief, betrokken en enthousiast persoon. Je assisteert onze professionele kok en begeleidt de kinderen bij het koken.

 

Voor meer informatie: klik hier

 

volgende bericht vorige bericht


Colofon

Deze nieuwsbrief is speciaal voor vrouwen die een stap vooruit willen! Wil jij ook weer iets doen? Weer naar school of aan de slag? Iets voor jezelf beginnen? Of  weet je iemand die hier ook belangstelling voor heeft,  stuur de nieuwsbrief door of meld je aan via www.deschoor.nl/vrouwenwijzernieuwsbrief.
 
Contactgegevens:
Haagbeukweg 42
1326 CP  Almere
 
Nancy Schinkel - 06-53797389
Jennifer Daal - 06-19411889
 
E vrouwenwijzer@deschoor.nl
I www.vrouwenwijzeralmere.nl
  www.facebook.com/vrouwenwijzer

 

vorige bericht


© 2017 
Deze digitale nieuwsbrief is een uitgave van De Schoor.
Wie geen prijs stelt op de ontvangst van deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
Voor meer informatie, mail naar: pr@deschoor.nl