Nieuwsbrief De Schoor
Nieuwsbrief Vrijwilligers
juli 2016

  1. Terugblik
  2. Zomersluiting buurtcentra 2016
  3. Vakantieactiviteiten voor jong en oud
  4. Nieuw: vrijwilligersraad Almere
  5. Op de hoogte blijven van de cursusagenda Vrijwilligersacademie?

 


volgende bericht top 1. Terugblik

Zo vlak voor de zomervakantie kijken we graag even terug op een aantal zaken die met vrijwilligers binnen onze organisatie te maken hebben. Weet u bijvoorbeeld dat er 911 Schoorvrijwilligers actief zijn geweest in het tweede kwartaal van 2016? Zij zijn bijvoorbeeld gastvrouw/gastheer, begeleider bij activiteiten, maatjes, buurtbemiddelaar et cetera.

Ook u zet zich als vrijwilliger voor het welzijn van vele Almeerders in. Namens onze organisatie en de deelnemers/bezoekers: dank hiervoor!


Gratis voorstelling voor vrijwilligers
Op 9 april bezochten ruim 60 vrijwilligers met vrienden en familie de gratis voorstelling Dit is Geen Theater. Dankzij het aanbod van De Bonte Hond konden wij u deze voorstelling gratis aanbieden in De Glasbak.

Vrijwilligersbeurs
Op 21 april waren diverse Schoormedewerkers en Schoorvrijwilligers aanwezig op de Vrijwilligersbeurs in KAF (voorheen Schouwburg Almere). Er was veel belangstelling om als vrijwilliger bij De Schoor te werken.  Kent u mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen? Wij maken graag kennis met hen!

Wij wensen u een fijne zomerperiode!

 
volgende bericht vorige bericht 2. Zomersluiting buurtcentra 2016

Het weer is er nog niet echt naar maar de zomersluiting van onze buurtcentra in 2016 komt dichterbij. Onze buurtcentra zijn van 1 t/m 21 augustus gesloten. Daarna bent u weer van harte welkom voor een nieuw seizoen volop activiteiten.
volgende bericht vorige bericht 3. Vakantieactiviteiten voor jong en oud

Op de jeugdlanden, de playgrounds en in de speeltuin worden sportieve en creatieve activiteiten georganiseerd tijdens deze periode. Een aanrader als u kinderen heeft! Kijk voor meer informatie op www.vakantiefunalmere.nl

Voor Almeerse jongeren zijn er Summervibes: uitjes, gametoernooien of gewoon lekker chillen! Kijk voor meer informatie op www.deschoor.nl/summervibes2016

Ook voor senioren worden er deze periode activiteiten georganiseerd. De Zomerschool voor senioren biedt verschillende activiteiten aan. Kijk hiervoor op http://www.zomerschoolvoorseniorenalmere.nl/uploads/downloads/2016/programma.pdf
volgende bericht vorige bericht 4. Nieuw: vrijwilligersraad Almere

De VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere) is onlangs gestart met een Vrijwilligersraad. Deze raad bestaat uit vrijwilligers uit Almere, die bij verschillende organisaties aan de slag zijn. Het is een centraal punt waar ervaringen, meningen en ideeën van vrijwilligers bij elkaar komen. 
De vrijwilligers in de Vrijwilligersraad behartigen de belangen van Almeerse vrijwilligers. Zij vertegenwoordigen de sector waarin zij werkzaam zijn en hebben dan ook kennis van en ervaring binnen een specifiek gebied. Zo kunnen zij vrijwilligers die vragen, opmerkingen of ideeën hebben goed verder helpen. 

Iedereen die vrijwilligerswerk doet in Almere kan/mag zich aanmelden voor de Vrijwilligersraad. Iets voor u? Kijk dan snel op www.vrijwilligersraadalmere.nl.
vorige bericht 5. Op de hoogte blijven van de cursusagenda Vrijwilligersacademie?

Eens per 3 maanden geeft de Vrijwilligersacademie een digitale cursusagenda uit. In deze agenda is het cursusaanbod opgenomen van de komende maanden. Wilt u de cursusagenda ook eens per kwartaal ontvangen? Mail dan naar vrijwilligersacademie@vmca.nl. U wordt dan opgenomen in het mailingbestand en ontvangt de eerstvolgende agenda in uw mailbox.
© 2016 

Deze digitale nieuwsbrief is een uitgave van De Schoor.

Wie geen prijs stelt op de ontvangst van deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.

Voor meer informatie, mail naar: pr@deschoor.nl