Nieuwsbrief De Schoor
Nieuwsbrief Vrijwilligers met een mooi aanbod voor u!
maart 2016

  1. We garanderen uw privacy
  2. Cadeautje voor u!
  3. Meer dan 1.000 vrijwilligers actief in 2015
  4. Komt u ook naar de vrijwilligersbeurs?
  5. De vrijwilligersacademie is er voor u
  6. Vrijwilligerswerk doen als u een uitkering heeft
  7. Kent u onze website?
  8. Zomersluiting buurtcentra 2016

 


volgende bericht top 1. We garanderen uw privacy

Wanneer u bij ons als vrijwilliger aan de slag gaat, stellen wij met u een vrijwilligersovereenkomst op. In deze overeenkomst vragen wij u naar persoonlijke gegevens zoals bijvoorbeeld uw adres, telefoonnummer en geboortedatum. U ontvangt van uw contactpersoon altijd een kopie van deze overeenkomst. De gegevens op deze overeenkomst bewaren we in een database. Alleen medewerkers van De Schoor kunnen deze database raadplegen. Onze medewerkers houden zich strikt aan ons privacyreglement. Dit betekent dat zij uw gegevens alleen mogen gebruiken voor de uitvoering van hun werk. Uw gegevens verstrekken we nooit aan derden. Ons privacyreglement vindt u op www.deschoor.nl.

Nieuwsbrief
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bij ons als vrijwilliger staat geregistreerd. Stelt u geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u zich onderaan afmelden. Heeft u andere vragen over uw registratie, dan kunt u hiervoor terecht bij uw contactpersoon.
volgende bericht vorige bericht 2. Cadeautje voor u!

Jeugdtheatergezelschap BonteHond en De Schoor hebben een cadeautje voor u: een gratis voorstelling bij De Glasbak, theater en cultureel centrum. Wij nodigen u graag uit voor de theatervoorstelling “Dit is Geen Theater” geschikt voor alle leeftijden vanaf 8 jaar.

Wanneer: zaterdag 9 april om16:00 uur 
Waar: De Glasbak, Almere

Meld u nu aan voor deze gratis voorstelling via: www.deschoor.nl/bontehond 

U mag introducees meenemen, vergeet daarom niet aan te geven met hoeveel personen u wilt komen!  Vol is vol, dus meld u meteen aan!

Bekijk hier de korte trailer om een indruk te krijgen: https://vimeo.com/148479497

Dit is Geen Theater
In Dit is Geen Theater waarschuwen wij Nederland voor de gevaren en bijwerkingen van theater. Hoe herkent u een acteur? Wat is het verschil tussen vaag en moeilijk theater? Hoe verlaat u ongemerkt een voorstelling? Aan de hand van een uiterst strak stappenplan behandelen we het herkennen van theater en het vermijden ervan. De zalen zijn al bijna leeg, maar bijna is niet helemaal. Alle zalen moeten leeg. Want theater is nergens goed voor. Dat vindt u toch ook?
volgende bericht vorige bericht 3. Meer dan 1.000 vrijwilligers actief in 2015

In 2015 zijn net als in 2014 meer dan 1.000 vrijwilligers actief geweest bij De Schoor. U zet zich bij ons in in verschillende projecten en op vele locaties in de stad. Soms enkele maanden, soms jarenlang. In 2015 hebben zich 208 nieuwe vrijwilligers gemeld. Er zijn er  287 vrijwilligers gestopt. Het aantal vrijwilligers schommelt daarmee jaarlijks rond de 1.000. Dat betekent dat er per medewerker gemiddeld 5 vrijwilligers actief zijn.

U maakt Meedoen in Almere meer dan waar! Hartelijk dank daarvoor.
volgende bericht vorige bericht 4. Komt u ook naar de vrijwilligersbeurs?

De afdeling Werk & Inkomen van de gemeente Almere organiseert op 21 april a.s. in samenwerking met de VMCA een Vrijwilligersbeurs in KAF (voorheen Schouwburg Almere). De Schoor is hierbij aanwezig. Het is van 9.30 uur tot 13.00 uur.

Wilt u de bezoekers vertellen over uw ervaringen als Schoorvrijwilliger? Neem dan contact op met Caroline Sjoerds, 036 - 5278536 of sjoerds@deschoor.nl.  Uiteraard bent u ook als bezoeker welkom!
volgende bericht vorige bericht 5. De vrijwilligersacademie is er voor u

De Vrijwilligersacademie Almere biedt trainingen en cursussen voor vrijwilligers en actieve burgers. Leer het vrijwilligerswerk kennen, ontwikkel uw vaardigheden en verdiep uw kennis. De Vrijwilligersacademie is er voor en door vrijwilligers.

Op de website www.vrijwilligersacademie-almere.nl vindt u een overzicht met het complete aanbod. Een aantal cursussen zijn gratis, een aantal vragen een (kleine)  eigen bijdrage. Het aanbod wisselt regelmatig. Heeft u specifieke wensen of wilt u zelf een training verzorgen voor vrijwilligers? Neem dan contact op met de VMCA: 036-5346027.
volgende bericht vorige bericht 6. Vrijwilligerswerk doen als u een uitkering heeft

Heeft u een uitkering van het UWV en wilt u bij ons aan de slag als vrijwilliger? Dan heeft u hiervoor toestemming nodig van het UWV. Ook voor een leerplaatsovereenkomst dient u deze goedkeuring te hebben. U kunt hiervoor de leerplaatsovereenkomst indienen bij het UWV.

Heeft u een bijstandsuitkering? Dan meld u uw vrijwilligerswerk bij uw contactpersoon bij de gemeente.
volgende bericht vorige bericht 7. Kent u onze website?

Onze website is een uitgebreide informatiebron voor alle Almeerders. De homepage bevat actueel nieuws en een overzichtelijke kalender met alle komende activiteiten. De rubriek Vrijwilligers is een aanrader voor al onze vrijwilligers. U vindt hier veel informatie over vrijwilligerswerk binnen onze organisatie zoals het beleid maar ook bijvoorbeeld de vrijwilligersvacatures.

Organiseert u zelf een activiteit in één van onze buurtcentra en kunt u hiervoor wel wat aandacht gebruiken? Mail de informatie dan naar webmaster@deschoor.nl en wij zorgen voor plaatsing op onze site.
vorige bericht 8. Zomersluiting buurtcentra 2016

Het lijkt nog ver weg, maar de zomersluiting van onze buurtcentra in 2016 staat alweer gepland. Onze buurtcentra zijn van 1 t/m 21 augustus gesloten.

Op de jeugdlanden, de playgrounds en in de speeltuin worden sportieve en creatieve activiteiten georganiseerd tijdens deze periode. Een aanrader als u kinderen heeft! Kijk voor meer informatie op www.vakantiefunalmere.nl

Ook voor senioren worden er deze periode activiteiten georganiseerd. De Zomerschool voor senioren biedt verschillende activiteiten aan. Meer informatie hierover volgt later dit voorjaar op www.zomerschoolvoorseniorenalmere.nl

 
© 2016 

Deze digitale nieuwsbrief is een uitgave van De Schoor.

Wie geen prijs stelt op de ontvangst van deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.

Voor meer informatie, mail naar: pr@deschoor.nl