Kalender > Zing je mee?

Een taal leer je sneller door liedjes te zingen. Daarom zingen we donderdag 12 september van 10.30 – 11.30 Nederlandse liedjes in de Bibliotheek in Almere stad.

Kom met je deelnemers Taal in de Wijk, vrienden, buren, belangstellenden etc. mee zingen. Iedereen is welkom om mee te zingen!

Week van de Alfabetisering
Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Week van de Alfabetisering. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Laaggeletterdheid is groot maatschappelijk probleem, omdat de kloof tussen de mensen die wel en niet mee kunnen komen in de samenleving groeit. 

Er heerst een groot taboe op laaggeletterdheid, mensen schamen zich en durven niet om hulp te vragen. Met grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven. Laaggeletterden hebben vaker schulden, vinden moeilijker een baan en leven vaker ongezond. Veel kinderen groeien op in armoede.

Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven jaarlijks de Week van de Alfabetisering. Honderden gemeenten, bedrijven, bibliotheken, scholen en vele tienduizenden mensen komen van 9 tot en met 15 september 2019 samen met Stichting Lezen & Schrijven in actie voor een geletterd Nederland. Zodat meer mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone.

  Hiernaast het programma van de Week
  van de Alfabetisering dat is opgesteld
  voor de gemeente Almere van 9 tot en
  met 15 september.

  Graag nodigen we u uit om mee te doen
  met een of meerdere activiteiten!

  Het programma is opgesteld door
  Stichting Lezen & Schrijven in
  samenwerking met de partners Aanpak
  Laaggeletterdheid.

 

  Klik op de afbeelding om te vergroten.Meer kalender > 1 | 2
© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl