Nieuws > Uniek Sporten Uitleen nu ook in Almere

Sporthulpmiddelen die ongebruikt onder een dikke laag stof in de schuur staan, behoren vanaf nu tot het verleden! Met Uniek Sporten Uitleen zorgt de Gemeente Almere ervoor dat inwoners met een fysieke beperking (rollende) sporthulpmiddelen gratis kunnen uitproberen. Hierbij moet u denken aan verschillende soorten rolstoelen speciaal ontworpen voor sport en bewegen, plus hand- en ligbikes.

Door sportvoorzieningen gratis beschikbaar te stellen vanuit een uitleenpool, kunnen inwoners met een beperking uit het brede aanbod van sporten uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij hen past. Want ook iedereen met een beperking moet tenslotte kunnen sporten!

Week van Aangepast Sporten
In de Week van het Aangepast Sporten van 3 tot 8 november lanceert de gemeente Almere dit project in samenwerking met Uniek Sporten en De Schoor. Deze samenwerking tussen Uniek Sporten Uitleen en de Gemeente Almere vergroot de kans dat hulpmiddelen die worden verstrekt vanuit WMO ook daadwerkelijk zullen worden gebruikt.


klik op de afbeelding om te vergroten

Hoe werkt Uniek Sporten Uitleen?
- De sporter neemt zelf contact op met Uniek Sporten Uitleen
- De sporter krijgt vanuit Uniek Sporten Uitleen advies over de diverse sporthulpmiddellen en het
  gebruik ervan.
- Het gekozen sporthulpmiddel wordt persoonlijk gepast en zo goed mogelijk afgesteld op de wensen
  van de sporter. Indien nodig wordt het product afgeleverd op een gewenste locatie. 
- Het hulpmiddel kan minimaal een week tot maximaal 6 maanden worden geleend. Tijdens de
  uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar.
- Er geen kosten verbonden aan deze dienst!

Bevalt het sporthulpmiddel niet, dan kan eventueel een ander middel worden uitgeprobeerd, wat bijvoorbeeld geschikt is voor een andere sport.

Bevalt het wel, dan kan de sporter tijdens de uitleenperiode een aanvraag doen bij WMO voor dit type sporthulpmiddel, zodat het uiteindelijke hulpmiddel bij voorkeur beschikbaar is voor het einde van de uitleenperiode.

Meer weten?
Neem contact op met Jolanda Gudde, coördinator Aangepast Sporten, De Schoor, bereikbaar op jgudde@deschoor.nl en telefoonnummer 06-39231165.  

Aanvragen kunnen vanaf heden ingediend worden via de website van Uniek Sporten Uitleen

 © De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl