Nieuws > Kinderen die zich vervelen? Niet nodig!

De Schoor volgt de landelijke richtlijnen rond het omgaan met het coronavirus en daarom zijn al onze locaties gesloten tot 1 juni. Maar dat betekent niet dat we stoppen met ons werk! We zoeken samen met u naar alternatieven. Lees hieronder hoe ons aanbod voor (jonge) kinderen is aangepast:  

Voor en Vroegschoolse Activiteiten (VVA): 
Via facebook gaan de Voor- en Vroegschoolse 
Activiteiten van bijvoorbeeld VVE Thuis of
Opstapje zoveel mogelijk door. 

U kunt dagelijks meedoen aan het Muziekkwartier en het programma Spelend Leren wordt ook wekelijks digitaal aangeboden. Daarnaast bieden zij mooie inspiratiebladen aan. 

Kijk op Facebook en zoek naar 
“voor en vroegschoolse activiteiten de schoor” 
en meld u aan. 

En heeft u geen computer?
Dan brengen zij de werkbladen graag bij u thuis!


 

 


De Jeugdlanden en speeltuin De Speelhaven
Op de gebruikelijke openingsdagen van de respectievelijke jeugdlanden worden op de Facebook  leuke activiteiten geplaatst die kinderen thuis kunnen doen. Kijk op de facebook pagina van Jeugdland Stad, Jeugdland BuitenJeugdland haven of speeltuin De Speelhaven.

De Droomspeelbus
Ook de medewerkers van De Droomspeelbus plaatsen elke dag een filmpje op facebook met leuke activiteiten om thuis te doen. Kijk op Facebook onder “De Droomspeelbus”.


Sport, spel en bewegen
Via de hashtag #stayathomeAlmere delen de combinatiefunctionarissen Sport en de buurtsportcoaches van De Schoor, de leukste beweegtips en bieden zij oefeningen & work-outs aan voor thuis om heel Almere in beweging te houden! Te vinden op Facebook en Instagram.

  

  Klik op de afbeelding hier links om naar
  de juiste Facebookpagina te gaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fitnesslessen voor 13 tot en met 21 jaar
Omdat we nog maar pas geleden waren gestart met onze fitnesslessen en we toch direct een leuke groep bij elkaar hadden... vraagt deze tijd om creativiteit! Want sporten draagt juist bij aan een verbeterde weerstand en daarom ga ik de trainingen online geven via een livestream!

Ben jij tussen de 13 en 21 jaar? En wil jij gratis een intensieve workout vanuit je woonkamer volgen gegeven door jongerenwerker en personal trainer Referinio Plet?

Meld je dan aan door te mailen naar plet@deschoor.nl of stuur een whatsapp bericht via het nummer
06 18 84 48 93.

#fitmetrefs

Wanneer: Dinsdag en donderdag van 16:00 tot 16:30

Voor wie: Jongeren van 13 tot 21 jaar

 

 

 

 

 

 


  Vanaf deze week gaan we live uitzenden!
  Zit je thuis en denk je "ik wil wel even bewegen"
  of zoek je een beweegactiviteit voor de kinderen?
  
  Ga dan naar onze facebookpagina van
  combinatiefunctionarissen Sport en doe lekker
  mee!

  Hiernaast voor het programma voor jong en oud.
  Door erop te klikken kan je het vergroten.

  We starten vandaag met peuter- en kleuter
  dansen!

  Klik hier om naar de juiste facebookpagina te
  gaan
 en mee te doen.

 

 

 

 

 

Humanitas Home Start 
Een gezin draaiende houden, thuis werken, kinderen opvoeden én les geven. Dat is een hele kunst, zeker als er spanningen zijn. Soms lopen problemen zo hoog op, dat je het even niet meer aankunt. Een steuntje in de rug van Home-Start kan dan helpen. Een vrijwilliger van Humanitas Home-start biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen. Een vrijwilliger lost niet alle problemen op, maar helpt u wel op weg. 

Dagarrangementen
Vanuit de dagarrangementen is er tele- fonisch contact met de ouders en kinderen en ook wordt er 1:1 gewandeld met een aantal van hen. De locaties maken knutselpakketjes die de kinderen om de beurt mogen komen ophalen en er er worden filmpjes gemaakt met een activiteit: knutselen, bewegen, bakken. Neem contact op met de locatie van uw kind om te zien hoe de behoeftes van u of uw kind kunnen worden aangepast.© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl