Nieuws > Uitnodiging gratis theatervoorstelling op 14 en 15 december 2017

Leerlingen van groep 7 en 8 of het eerste jaar van de brugklas zijn van harte welkom bij de theatervoorstelling ‘Ik ben van mij!’. Een voorstelling gespeeld door Almeerse jongeren waarbij  vriendschappen, seksuele weerbaarheid en respect de rode draad zijn. De scènes zijn herkenbaar voor jongeren en maken ze zo bewust van de valkuilen van grenzen in (seksuele) relaties. 

De voorstellingen zijn gratis en worden aangeboden door ‘Ik ben van mij  Almere’ (project van De Schoor, Welzijn in Almere) en Artlife Workshops. ‘Ik  ben van mij’  is een vervolg op de campagne WE CAN Young met een duidelijk doel: dat jongeren respectvol met elkaar omgaan en zich bewust zijn van grenzen als het gaat om seks en relaties.  Omdat mannen en vrouwen wel gelijkwaardig zijn, maar niet hetzelfde. Als iemand meer macht heeft of sterker is en dit misbruikt, is dat een probleem. Dit misbruiken van het verschil tussen mannen en vrouwen noemen wij genderongelijkheid. WE CAN Young gaat ook over stereotiepe beelden die van mannen en vrouwen en jongens en meisjes bestaan. De campagne wil jongeren onder andere stimuleren om over deze beelden na te denken, ze niet voor lief te nemen en uiteindelijk deze boodschap vanuit een activiteit laten uitdragen (peer-to-peer).

Vorig jaar is er een soortgelijke voorstelling geweest over ‘sexting’  (het doorsturen van seksueel getinte foto’s  of filmpjes).  Bekijk de reacties op de voorstelling!  Klik hier om de trailer te bekijken.

Wilt u leerlingen aanmelden voor deze voorstelling of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Linda de Vries van het Team jongeren in Het Karwij / Multi-Club via  telefoonnummer 036-5344643 of via devries@deschoor.nl 

 

De theatervoorstelling wordt op de volgende data en tijden uitgevoerd:

Datum:          14 en 15 december 2017
Tijd:               11:00 uur of 13:00 uur
Plaats:           De Glasbak  (Lierstraat 21, Almere)
Entree:          Gratis  

 © De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl