A A A
Je bent hier > Hulp > Automaatje

Vervoer door een Automaatje vrijwilliger

 

Vrijwilligers van de VMCA vervoeren tegen een kleine onkostenvergoeding minder mobiele plaatsgenoten
die niet (meer) zelf voor vervoer kunnen zorgen of niet van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Het kan gaan om een kort ritje naar het ziekenhuis, de kapper, of een buurtactiviteit. Of een langere rit om bijvoorbeeld een familielid buiten Almere te bezoeken.

 

Hoe werkt het?
Om vervoer aan te vragen belt de deelnemer naar 036–534 14 04 en vraagt naar AutoMaatje (of Burennetwerk). Dit kan maandag t/m vrijdag: 09.30–12.30 uur.
Mailen kan ook: automaatje@vmca.nl  

De vervoersaanvraag moet uiterlijk vijf werkdagen van te voren worden ingediend bij AutoMaatje Almere.
De vervoersvrijwilligers van AutoMaatje Almere zijn ingeschreven bij de VMCA en zijn in het bezit van een geldige VOG-verklaring. Zij vervoeren de deelnemers met hun eigen auto.


Deelnemers betalen rechtstreeks aan de vrijwilliger een onkostenbijdrage van € 0,35 per kilometer, gerekend vanaf het huisadres van de chauffeur, plus eventuele parkeerkosten. De bijdrage moet contant worden voldaan.
ANWB AutoMaatje is een landelijk netwerk van servicepunten waarbij vrijwilligers van lokale organisaties met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Het persoonlijke contact en elkaar een handje helpen is daarbij belangrijk. ANWB AutoMaatje is eind 2016 opgericht en inmiddels actief in meerdere gemeenten in Nederland.

 


 Copyright De Schoor 2024