A A A
Je bent hier > Nieuws > Extra coronamaatregelen per 28 november - Samen tegen corona

Op vrijdag 26 november heeft het kabinet strengere maatregelen genomen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. We nemen jouw gezondheid en die van onze medewerkers zo veel mogelijk in acht en zijn er tegelijkertijd zoveel mogelijk voor onze inwoners. We volgen de landelijke richtlijnen van het RIVM en de aanwijzingen van Sociaal Werk Nederland. Het is van groot belang om de basismaatregelen goed in acht te nemen: handen wassen, afstand houden, mondkapje dragen, ventileren, bij klachten thuis blijven en je laten testen. 
 
Mondkapjesplicht 
Er geldt in al onze accommodaties een mondkapjesplicht vanaf 12 jaar, ook als de activiteit met een coronatoegangsbewijs – zoals bij kunst en cultuur - plaats vindt. Als je een zitplek hebt, mag het mondkapje af. 

 

Anderhalve meter afstand houden 
In al onze accommodaties is het verplicht 1,5 meter afstand te houden, zowel binnen als buiten. Daarom geldt er een maximum aantal bezoekers per ruimte, het aantal is afhankelijk van de grootte van de ruimte.  
Het is wenselijk dat kinderen zelfstandig naar hun activiteit komen. Als brengen en halen nodig is, dan kun je als ouder/verzorger je kind tot de deur van de locatie brengen waar de medewerker staat om de kinderen op te vangen. Kinderen met lichte verkoudheidsklachten moeten – net als in het onderwijs - thuis te blijven en zich laten testen!

 

Coronatoegangsbewijs
Een coronatoegangsbewijs vragen we bij:
•    Georganiseerde kunst- en cultuurbeoefening voor iedereen vanaf 18 jaar
•    Voor bezoekers aan een evenement vanaf 13 jaar
•    Georganiseerde sportbeoefening voor iedereen vanaf 18 jaar.
 
Openingstijden accommodaties
Met ingang van zondag 28 november zijn al onze accommodaties de komende tijd grotendeels dicht vanaf 17.00 uur tot de volgende ochtend. Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld voor kinderdagverblijven, BSO, kleinschalige activiteiten voor kwetsbare Almeerders en medewerkers die een medisch contactberoep uitoefenen in een van onze buurtcentra. 
 
Tot slot
Helaas hebben wij soms minder medewerkers en vrijwilligers beschikbaar als gevolg van de maatregelen en/of ziekte. Hierdoor kan het zijn dat er in het uiterste geval een activiteit niet kan doorgaan. Wij doen er alles aan om binnen de mogelijkheden die we hebben je van dienst te zijn. We vragen om jouw begrip en medewerking.
 
Heb je vragen, neem dan contact op met je contactpersoon bij De Schoor. Samen gaan we voor een veilige omgeving waar we elkaar kunnen blijven ontmoeten!Copyright De Schoor 2021