A A A
Je bent hier > Kalender > Progress Pride Flag permanent in Almere!

Op 11 oktober Coming Out Day wordt de vlag ieder jaar gehesen door de Wethouder bij het stadhuis in Almere.

Ontzettend mooi, maar de jongeren van Diversity en de netwerkpartners vroegen zich af waarom alleen op Coming Out Day:
*Almere is één van de 54 regenboogsteden van Nederland. Deze maken zich -naar eigen zeggen- sterk voor het verbeteren van sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van de LHBTI-gemeenschap. Het hijsen van de regenboogvlag is een fijn instrument die doelen te halen, echter is het niet voldoende dit alleen op dagen als Coming-Outdag te doen. Door de vlag het hele jaar te laten hangen laat de gemeente zien er altijd voor onze gemeenschap te zijn, in plaats van slechts een aantal dagen per jaar.
(*geschreven door Sem Krijn Diversity.)


Samen met een grote groep netwerkpartners zoals: Roze Almere, Avanti, Winterpride Almere, COC, Stichting Cine inclusief en natuurlijk Diversity is er een brief gemaakt voor de gemeente met hierin de vraag of de Progress pride flag definitief mag hangen bij het stadhuis.


Er is door de gemeente besloten gehoor te geven aan deze vraag en dus zal op 11 oktober 2021 de Progress Pride Flag gehesen worden en definitief blijven hangen bij het stadhuis van Almere.
Dit is een mooie ontwikkeling voor Almere en we hopen dat deze ontwikkeling zich doorzet naar nog veel meer plekken waar de vlag permanent mag hangen!

 

Voor vragen kunt u terecht bij: 
Suleika el Mhassani | Jongerenwerker de Schoor | 06-43106797 | selmhassani@deschoor.nl
 Copyright De Schoor 2021