A A A
Je bent hier > Nieuws > Almere Kruidenwijk, Waterwijk en Staatsliedenwijk hebben een kinderwijkraad!

Op 12 juni wordt het manifest van de kinderen van de Kinderwijkraad gepresenteerd aan wethouder Maaike Veeningen op het Lavendelplantsoen

 

Kinderen van vier basisscholen; De Heliotroop, De Digitalis, De Kameleon en De Ichthus hebben samen een Kinderwijkraad gevormd en nagedacht wat zíj belangrijk vinden in hun wijk. Eerst hebben de groepen 6 en 7 hierover nagedacht in hun eigen groep en allerlei ideeën opgeschreven. De kinderwijkraad heeft uit alle ideeën 6 afspraken gekozen. 

Bij ons in de wijk:

  • voelen we ons veilig
  • houden we onze omgeving groen en school
  • luisteren we naar elkaar en laten we onze mening horen
  • zorgen we voor elkaar en voor onze wijk
  • vertrouwen we elkaar
  • kunnen we elkaar op een respectvolle manier aanspreken als dingen niet goed gaan

 

Daarna hebben de kinderen zelf het manifest vormgegeven met mooie tekeningen. Hoe het manifest eruit ziet is nog een verrassing!

 

Bijeenkomst Manifest 12 juni op het Lavendelplantsoen

De overhandiging van het Kindermanifest van de Vreedzame kinderwijkraad Almere zal in ontvangst worden genomen door Wethouder Maaike Veeningen. Ook zijn alle wijkpartners, die de intentieverklaring Vreedzame Wijk hebben ondertekend uitgenodigd.

 

De bijeenkomst is op woensdag 12 juni van 11.00 uur tot 12.00 uur.

Natuurlijk zijn de kinderen van de bovenbouw van de scholen erbij.

De kinderen van de Kinderwijkraad presenteren de afspraken. Hoe ze dat gaan doen is nog een verrassing. Ook stellen ze hun vragen aan de wethouder: hoe denkt zij over hun Vreedzame Wijk?

 

Brahim Bartoutouh, jongerenwerker van de Multiclub van De Schoor neemt de rol van gastheer op zich.

Iedereen is welkom! 

 

Vanaf 13.00 uur start vervolgens de buitenspeeldag op het Lavendelplantsoen voor alle kinderen. De Kinderwijkraad heeft meegedacht aan de activiteiten. De afspraken in het manifest mogen de kinderen meteen proberen uit te voeren! Natuurlijk vragen we alle volwassenen daarbij om te helpen door het goede voorbeeld te geven.

 

Toekomst

Na 12 juni gaan we natuurlijk verder met de afspraken. Alleen afspraken opschrijven in een Manifest helpt niet. De kinderwijkraad gaat acties bedenken rond de zes afspraken.Copyright De Schoor 2024