A A A
Je bent hier > Nieuws > Indrukwekkende reünie jongerencentrum Place2B

Eind maart was de reünie voor alle oud jongeren van Place2B. Geen jongeren meer inmiddels vrouwen en mannen die een gezin hebben. Iedereen een leuke baan. Wat mij vooral is bijgebleven wat voor impact het jongerencentrum heeft gehad op hun leven en hoe dankbaar ze daarvoor zijn.

 

Zes weken lang in de zomer waren er activiteiten, ze konden altijd terecht bij Place2B, er was altijd eten en een luisterend oor. Hoe mooi is dat! Ze vertelden dat ze dit ook hun eigen kinderen gunnen maar dat dit er nu niet meer is. Zij waren iedere dag buiten. Hun kinderen zijn vandaag de dag veel minder buiten. Social media speelt hierin een belangrijke rol. 

 

Ik ben blij dat ik het verschil heb kunnen maken voor zeker 700 à 800 jongeren in de 8 jaar dat ik bij Place2B werkte en dat is wat ik wil en nog steeds doe. 

 

De huidige generatie jongeren heeft het zwaar en ook voor hun wil ik het verschil maken. De jongste deelnemer in mijn traject is 15 jaar en dat zegt alles. 15 jaar en niet op school! Financiële problemen, beïnvloedbaar, criminaliteit, armoede, lvb, autisme, huisvesting, kwetsbaarheid en het gemis van sociale vaardigheden zijn de dagelijkse dingen waar ik mij met het team mee bezig hou bij mijn huidige project Learn2Work.

 

80 % van onze jongeren stroomt binnen één jaar uit naar werk en/of school. We zijn goed in wat we doen. Als wij jongerenwerkers ons werk niet zouden doen, dan hebben deze jongeren niemand waar ze op terug kunnen vallen of in ze gelooft en dan vallen er nog meer jongeren uit.

 

Het kan alle jongeren overkomen, ook jongeren uit een stabiel gezin. Ouders willen het beste voor hun kind(eren), net als wij jongerenwerkers dat willen! Daarom bieden wij hen de hulp en ondersteuning die zij op dat moment nodig hebben.

 

Deze reünie heeft mij nog meer gemotiveerd om het verschil te blijven maken❤️

 

Daniëlle Lanzaat

projectleider en gedragsexpert Learn2Work en
ooit jongerenwerker in Place 2B.Copyright De Schoor 2024