A A A
Je bent hier > Nieuws > De Schoor en gemeente Almere maken stad een stukje veiliger met nieuwe AED buitenkasten

Al jaren hangen in de meeste buurtcentra en accommodaties voor jeugd en jongeren AED’s (Automatische Externe Defibrillator). Een AED wordt door geschoolde vrijwilligers (burgerhulpverleners) of beroepsbeoefenaars ingezet bij een hartstilstand. Veel Almeerse wijken hebben echter geen goede AED dekking zo gaf gemeente Almere bij ons aan, omdat ze er niet zijn of ergens binnen hangen en daardoor maar beperkt inzetbaar zijn. Daarom heeft De Schoor, Welzijn in Almere en de landelijke organisatie Hartslagnu.nl gekeken in welke wijken de dekkingsgraad of beschikbaarheid laag is. Daar waar dat nodig was heeft de Schoor de AED’s nu naar buiten geplaatst.

 

Het resultaat: er zijn nu door heel Almere 13 weersbestendige en beveiligde buitenkasten met een AED bijgeplaatst met een 24 uurs beschikbaarheid. Bij een melding op telefoonnummer 112 gaat er naast een signaal naar de ambulancedienst ook een sms naar in de omgeving aanwezige burgerhulpverleners. Zij krijgen in het bericht, de plek van de dichtstbijzijnde AED met ontgrendelingscode alsmede het adres waar ze heen moeten. Afhankelijk van wie het eerst bij het slachtoffer is (ambulance/burgerhulpverlener) kan direct de reanimatie starten.

 

Een AED kan van levensbelang zijn en zou overal 24 uur per dag beschikbaar moeten zijn. De Schoor, is dan ook blij om samen met gemeente Almere de stad weer een stukje veiliger te hebben gemaakt. Bedrijven en instellingen worden opgeroepen dit voorbeeld te volgen. Het is een kleine moeite en samen maken we het veiliger!Copyright De Schoor 2023