Senioren > Parkinson Café

Parkinson Café Almere is een trefpunt voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun partners, mantelzorgers, familie en kennissen.

Bent u nog niet eerder in het Parkinson Café Almere geweest? U denkt misschien dat wij alleen bezig zijn met de negatieve kanten van onze ziekte? Dat er misschien een treurige sfeer heerst? U wilt niet in een negatieve spiraal terechtkomen?

Wij dus ook niet!

Wij geven informatie en ondersteuning in een positieve sfeer. Wij zijn vooral bezig met wat wél kan! Kernwoorden zijn: Ervaring en Informatie uitwisselen, Nieuwe contacten, Ontspanning, Positiviteit. Bekijk het met eigen ogen! Kom gerust vrijblijvend een keertje kijken!

Elke tweede dinsdag van de maand van 13:30-15:30 uur (inloop vanaf 13:15 uur). Toegang is vrij. Aanmelden is niet nodig. 
Locatie: Filmwijkcentrum, Walt Disneyplantsoen 76, 1325 SX, Almere

Voor de deur gratis parkeerplaatsen.
Bereikbaar met openbaar vervoer buslijn Allgo M5 en Routenet 322 - halte Walt Disneyplantsoen.


Programma september - december 2019

10 september 2019:   Kledingtips bij Parkinson
Daphne de Ruiter van DAPRfashion komt ons vertellen en tonen hoe je lastige sluitingen kunt aanpassen onder het motto: Kies voor onbeperkte stijl en ervaar vrijheid.

08 oktober 2019: Parkinson en het ouder worden
Door Dokter Hes de Rijk, specialist ouderengeneeskunde. Dr. De Rijk is aangesloten bij het ParkinsonNet Emmeloord.

12 november 2019: Voeding en Parkinson
Door Dorien Mintjes is diëtist en werkzaam bij Zorggroep Almere. Zij is aangesloten bij ParkinsonNet Almere.

10 december 2019: Plannen ….. en dan!?
Door Marlinda Bakker, maatschappelijk werker en Lindy Hartman, psycholoog. Zij belichten de veranderingen bij mensen met de ziekte van Parkinson en hun partners. Zij horen dikwijls de verzuchting: “Ik kom tot niets, mijn partner komt tot niets! Hoe nu verder?" 
Een herkenbaar onderwerp?!


Heeft u vragen of wensen ten aanzien van ons Parkinson Café? Laat het ons weten tijdens een bijeenkomst of via ons e-mailadres: info@parkinsoncafealmere.nl of bij Anneke de Wildt, telefoon: 036 5351123.

Zie voor meer informatie ook: www.parkinsoncafealmere.nl© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl