Kinderen > Sport en spel voor kinderen

Sinds 2017 geeft De Schoor vanuit de vakgroep Sport ondersteuning aan sport- en spelactiviteiten op scholen, in wijken en voor sportverenigingen, voor jong en oud.

Dit met als doel om Almeerders nader kennis te laten maken met diverse sporten, hen te motiveren om meer te gaan sporten en bewegen en het voor hen mogelijk te maken zich verder te ontwikkelen in hun sport.


Sportclub MOVE

Speciaal voor kinderen en jongeren met een ernstig meervoudige beperking die op zoek zijn naar een sportieve vrijetijdsbesteding, is sportclub MOVE in 2018 in het leven geroepen. 

MOVE (Motorische Ontwikkeling Voor EMB) voorziet in de behoefte aan sporten en bewegen van mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) en werkt volgens het Motor Activity Training Program (MATP), wat speciaal is ontwikkeld voor mensen met EMB en voor mensen die fysiek of qua gedrag niet in staat zijn om sportactiviteiten op een reguliere manier te beoefenen.

Plezier in samen sporten en bewegen staat voorop en er wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal vijf deelnemers.

Locatie:  
- de gymzaal van SBO Olivijn aan de Marathonlaan (tot 18 jaar)

 

  Om te
  vergroten:
  klik op de
  afbeeldingen.


 

 

 

 

 

 

 

Voor meer (algemene) informatie over de sport, spel en beweegactiviteiten georganiseerd door team Sport van De Schoor, klik hier.© De Schoor, Welzijn in Almere | Haagbeukweg 153 | Postbus 1220 | 1300 BE Almere | Telefoon 036 - 52 78 500 | E-mail: info@deschoor.nl